Σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Ταϊβάν


Σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την Ταϊβάν, διακόπτοντας τις συγκοινωνίες, νωρίς σήμερα Πέμπτη, πάντως δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για τραυματισμούς ή σοβαρές υλικές ζημιές, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Το επίκεντρο του σεισμού, ο οποίος σημειώθηκε στις 08:18 [02:18 ώρα Ελλάδας] εντοπίστηκε σε οροσειρά κοντά στην πόλη Καοσιούνγκ, στο νότιο τμήμα της νήσου· η δόνηση είχε εστιακό βάθος 5 χλμ., σύμφωνα με την Κεντρική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η Ταϊβάν χρησιμοποιεί την κλίμακα Ρίχτερ. Το γεωλογικό ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS) εκτίμησε αρχικά ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 6,4 βαθμοί, αναθεωρώντας προηγούμενη εκτίμησή του περί 6,5 βαθμών, και ανέφερε ότι εντόπισε το εστιακό βάθος στα 35 χιλιόμετρα.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην πρωτεύουσα Ταϊπέι, όπου κτίρια ταρακουνήθηκαν για αρκετά λεπτά. Η σιδηροδρομική σύνδεση ...

υψηλής ταχύτητας από την Ταϊπέι στο νότο σταμάτησε να λειτουργεί προσωρινά.

Οι ισχυρές σεισμικές δονήσεις είναι συχνές στην Ταϊβάν, η οποία βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή στην λεκάνη του Ειρηνικού.

Ένας από τους χειρότερους καταγεγραμμένους σεισμούς που έχουν πλήξει την Ταϊβάν ήταν αυτός του Σεπτεμβρίου του 1999, μεγέθους 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος είχε στοιχίσει τη ζωή 2.400 και πλέον ανθρώπων και είχε καταστρέψει, ολοσχερώς ή εν μέρει, 50.000 κτίρια.

troktiko.blogspot.com

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι