Πανομοιότυπη με αυτή που εξερράγη στα γραφεία της «Χρυσής Αυγής» η βόμβα που σκότωσε τον 15χρονο Αφγανό στα Πατήσια

Η εκρηκτική ύλη της βόμβας που σκότωσε τον 15χρονο Αφγανό στα Πατήσια είναι πανομοιότυπη με αυτή στη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε πριν από 15 ημέρες στα γραφεία της «Χρυσής Αυγής», την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Και στις δύο ανιχνεύθηκε ΤΝΤ και ποσότητα νιτροκυτταρίνης. Αυτά είναι τα συμπεράσματα της ΕΛ.ΑΣ. από τις εργαστηριακές αναλύσεις των υπολειμμάτων της βόμβας.

Η Αντιτρομοκρατική τώρα στρέφει την έρευνά της προς την οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», παρ΄ ότι η τελευταία αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε συμμετοχή. Η έρευνα στρέφεται σε «ορφανές» βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια, ενώ αναζητούνται ύποπτοι για συμμετοχή στη «νέα γενιά» τρομοκρατών. Ανάμεσα σε αυτούς, δύο αδελφοί για τους οποίους οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι έχουν ρόλο στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών… Ποσότητα ΤΝΤ, νιτροκυτταρίνης και νιτρικής αμμωνίας είχε βρεθεί στην επίθεση στα γραφεία της «Χρυσής Αυγής» την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2010. Παρόμοιου τύπου εκρηκτικές ύλες εντοπίστηκαν και σε προηγούμενες ενέργειες των «Πυρήνων». Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν σε ποιες ακόμη βομβιστικές επιθέσεις έχουν χρησιμοποιηθεί σωλήνες γεμάτοι με εκρηκτικά όπως στα Πατήσια. Η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» χρησιμοποίησε σωλήνα, ήταν όμως πλαστικός, στην επίθεση που σημειώθηκε στις 22 Ιουλίου 2009 στο Προξενείο της Χιλής στη Θεσσαλονίκη- βόμβα που δεν είχε εκραγεί και εξουδετερώθηκε από τους πυροτεχνουργούς. Σημειώνεται ότι τότε η οργάνωση, στο κείμενο ανάληψης της ευθύνης, υπενθύμιζε ένα παλιό περιστατικό τραυματισμού πυροτεχνουργού και συμπλήρωνε ότι «εμείς γνωρίζουμε ακόμα την τεχνική της παραπλανητικής ώρας έκρηξης, τα παραπλανητικά τηλεφωνήματα και την καμουφλαρισμένη συνδεσμολογία, που θα έχει σκοπό να χτυπηθείτε και εσείς μαζί με τον επόμενο στόχο που θα διαλέξουμε. Τίποτα πιο επαναστατικό από το να γίνεσαι πιο πανούργος από τον εχθρό. Οι όροι του πολέμου άλλαξαν. Σύντομα θα καταλάβετε τι εννοούμε… Εις το επανειδείν».

Οι αστυνομικοί αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία σε αυτή την αναφορά προκειμένου να διερευνήσουν όλα τα δεδομένα της έκρηξης στα Πατήσια. Επιπλέον εξετάζουν τη χρήση σιδερένιων σωλήνων σε δύο βομβιστικές επιθέσεις που έγιναν σε στέκια αντιεξουσιαστών στη Θεσσαλονίκη τον Ιούλιο και τον Νοέμβριο του 2009, για τις οποίες καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη. Το τελευταίο 48ωρο εξετάζεται και η βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε με πανομοιότυπο εκρηκτικό μηχανισμό- εκρηκτική ύλη σε σιδερένιο πυροσωλήνα με ρολόι- σε υποκατάστημα της Citibank στα Εξάρχεια και για την οποία επίσης δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης.

Ιδιαίτερα επιφυλακτική πάντως είναι η Αστυνομία σχετικά με την ανάληψη ευθύνης για την έκρηξη στα Πατήσια από δύο νεοεμφανιζόμενες «οργανώσεις». Πρόκειται για την «Αντάρτικη Ομάδα Λάμπρος Φούντας» και το «Επαναστατικό Εθνικοσοσιαλιστικό Μέτωπο» οι οποίες με e-mail ή τηλεφωνήματα προς ΜΜΕ ανέλαβαν την «ευθύνη» για την αιματηρή επίθεση.”

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι