Συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για το μεταναστευτικό



Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων με θέμα το μεταναστευτικό νομοσχέδιο πραγματοποιείται το απόγευμα της Δευτέρας, με πρωτοβουλία του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη. Θα έχει προηγηθεί η συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Γ.Ραγκούση με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τσίπρα για το νομοσχέδιο.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM 99,5, ο Γ.Καρατζαφέρης δήλωσε κάθετα αντίθετος με το νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό και ξεκαθάρισε ότι η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται, με στόχο να συγκεντρωθούν ένα εκατομμύριο «ψήφοι» υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

Ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε αυστηρότερους όρους για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας από αλλοδαπούς, που βρίσκονται στη χώρα, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα είναι ιδιαίτερα επιβαρημένη από τον πληθυσμό των μεταναστών.

Ακόμη, σημείωσε ότι οι ρυθμίσεις για τη νομιμοποίηση αφορούν περίπου 230.000 μετανάστες και αναρωτήθηκε τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση με το τους υπόλοιπους 1,5 εκατ. μετανάστες που -σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη- διαβιούν στη χώρα.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι