"Αστακός" το Λονδίνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012

Αντιτρομοκρατικούς νόμους για την ασφάλεια και τους ελέγχους στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 σχεδιάζει να εφαρμόσει η βρετανική αστυνομία, σύμφωνα με σημερινό της δημοσίευμα της εφημερίδας Times.

Ο Steve Tomas, συντονιστής της Εθνικής Ασφάλειας Μεταφορών για τους Ολυμπιακούς του υπουργείου Εσωτερικών, τονίζει πως σχεδιάζονται αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας λόγω των μεγάλων απειλών, που ενδέχεται να αντιμετωπίσει η Βρετανία κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Βάσει της κείμενης νομοθεσίας, η αστυνομία θα έχει τη δυνατότητα να σταματά και να ερευνά μέλη του κοινού στους σταθμούς του μετρό και των λεωφορείων σε όλη τη Βρετανία, χωρίς να υπάρχει κάποια υποψία ότι εμπλέκονται σε τρομοκρατικές πράξεις, τονίζει η εφημερίδα.

Τον περασμένο μήνα, η Βρετανία αύξησε το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατία στο «αυστηρό», το δεύτερο μεγαλύτερο επίπεδο, λίγες ημέρες προτού το Λονδίνο φιλοξενήσει τις διεθνείς διασκέψεις για το Αφγανιστάν και την Υεμένη.


Η κυβέρνηση δεν έδωσε εξηγήσεις για την αύξηση του επιπέδου συναγερμού, αλλά ενδεχομένως να σημαίνει πως οι μυστικές υπηρεσίες θεωρούν «άκρως πιθανή» την ύπαρξη απειλής για επίθεση.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι