"Ιταλοί, Ούγγροι και Λιθουανοί αγρότες βάζουν στην τσέπη 15.000 ευρώ"


"Χαράς ευαγγέλια για τους Ιταλούς, τους Ούγγρους και Λιθουανούς αγρότες, αφού μετά τους Γάλλους, τους Γερμανούς και τους Ολλανδούς, ήρθε η σειρά τους να εισπράξουν το περίφημο δεκαπενταχίλιαρο, το οποίο η...

Κομισιόν έχει ορίσει ως τη μέγιστη επιτρεπόμενη ανά εκμετάλλευση κρατική ενίσχυση.
Ειδικότερα σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά εγκρίθηκαν για του αγρότες των παραπάνω χωρών οι ενισχύσεις de minimis ύψους 15.000 ευρώ ανά αγροτική εκμετάλλευση, για την αναπλήρωση της απώλειας εισοδήματος που είχαν στη διάρκεια των τελευταίων μηνών.

Συνολικά, στους αγρότες των εν λόγω χωρών θα δοθούν εθνικές ενισχύσεις 341,1 εκατ. ευρώ. Για την Ιταλία, εγκρίθηκε η χορήγηση στους αγρότες της χώρας, συνολικού ποσού 320 εκατ. ευρώ, το ποσό των de minimis ενισχύσεων που θα καταβληθεί στους Ούγγρους αγρότες ανέρχεται στα 18,2 εκατ. ευρώ (5 δισ. ουγγρικά φιορίνια), ενώ στους Λιθουανούς αγρότες θα δοθούν 2,9 εκατ. ευρώ.
Πριν από λίγο καιρό, είχε εγκριθεί η χορήγηση για τους Γάλλους αγρότες de minimis ενισχύσεων 700 εκατ. ευρώ, για τους Γερμανούς 100 εκατ. ευρώ και για τους Ολλανδούς 2,81 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, η ισπανική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι θα προβεί στη χορήγηση ενός «πακέτου» εθνικών μέτρων και ρυθμίσεων για τη στήριξη των αγροτών της χώρας."

http://www.agrotypos.gr

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι