«Φορολογικά ΚΕΠ» δημιουργεί σε όλη τη χώρα το υπουργείο Οικονομικών

Σαρωτικές αλλαγές στον φοροελεγκτικό και φορεισπρακτικό μηχανισμό εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, με τη δημιουργία «φορολογικών ΚΕΠ» σε όλη τη χώρα, επανασύσταση του ΣΔΟΕ και την ουσιαστική κατάργηση εφοριών και τελωνείων.
Η πρόταση αυτή έχει κατατεθεί στον διάλογο για το φορολογικό νομοσχέδιο και στοχεύει του υπουργείου είναι η καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των φορολογούμενων
Στα «φορολογικά ΚΕΠ», οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις, να πληρώνουν ΦΠΑ και τέλη και να διεκπεραιώνουν όποιες άλλες υποθέσεις έχουν με την Εφορία.
Σύμφωνα με το σχέδιο που εξετάζεται, σε κάθε περιφέρεια θα δημιουργηθούν Περιφερειακά Κέντρα, που θα παρακολουθούνται από την Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών.
Σε άγονες, ορεινές, και άλλες περιοχές θα συσταθούν τα Τοπικά Οικονομικά Κέντρα για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Ουσιαστικά, εφορίες και τελωνεία στη σημερινή τους μορφή θα καταργηθούν και θα αντικατασταθούν από περίπου 500 ΤΟΚ σε όλη τη χώρα. Τα ΤΟΚ θα υπάγονται σε 13 Περιφερειακά Κέντρα.
Τέλος, προβλέπεται η επανασύσταση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου-Επανελέγχου, για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι