Διαβάστε ποιοι Δήμοι της Β' Αθηνών συγχωνεύονται για χάρη του "Καλλικράτη"


O «Καλλικράτης» ήρθε και όπως φαίνεται θα μείνει. Σκοπός του Γιώργου Παπανδρέου και του Υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση είναι η μείωση των Δήμων με απώτερο σκοπό την αποφυγή της φοροδιαφυγής αλλά και της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος. Σε δεύτερο επίπεδο προβλέπεται και συγχώνευση των Νομαρχιών.

Πιο συγκεκριμένα, τούτη την περίοδο υφίστανται 1.034 Δήμοι σε όλη την ελληνική επικράτεια. Το σχέδιο νόμου, που αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση, θα φροντίσει μέσω συγχωνεύσεων να αγγίξει τους 370. Την ίδια ώρα, οι Νομαρχίες θα μετατραπούν σε Περιφέρειες και θα περιοριστούν σε δεκατρείς. Αξίζει να σημειωθεί πως ο «Καλλικράτης» αποτελεί -άτυπα- την δεύτερη γενιά του προγράμματος «Καποδίστριας» που είχε ακριβώς τον ίδιο σκοπό.

Οι πληροφορίες της ηλεκτρονικής εφημερίδας dimarxe.gr φροντίζουν ώστε από σήμερα να γνωρίζετε τι μέλλει γενέσθαι στη Β’ Αθηνών. Οι πηγές μας θέλουν αρκετούς μεγάλους δήμους να συγχωνεύονται για χάρη του… «Καλλικράτη», ενώ κάποιοι άλλοι να παραμένουν «ανεξάρτητοι».

Ειδικότερα, οι δήμοι: Αιγάλεω, Περιστέρι, Καλλιθέα, Παλαιό Φάληρο και Νέα Σμύρνη θα παραμείνουν ως έχουν, δηλαδή στην παρούσα διοικητική μορφή. Συνεπώς, ο «Καποδίστριας 2» δεν θα τους αγγίξει.

Παραλλήλως, δήμοι και συνοικίες της Β’ Αθήνας, όπως Ζωγράφου, Βύρωνας, Καισαριανή, Ίλιον, Πετρούπολη, Χαλάνδρι, Κηφισιά θα συγχωνευτούν με γειτονικούς Δήμους.

Διαβάστε αναλυτικά εδώτις συγχωνεύσεις, όπως αποκάλυψε πρώτη η ηλεκτρονική εφημερίδα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση dimarxe.gr

stifora.gr

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι