Άκαρπη η συνάντηση Μπατζελή - αγροτών

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ η συνάντηση των εκπροσώπων των 14 μπλόκων του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Κατά την έναρξη της συνάντησης, η υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για επιδοματικές πολιτικές, αλλά συγκεκριμένα θεσμικά μέτρα για την επίλυση του αγροτικού.

Η κα Μπατζελή τόνισε ότι οι αγωνίες και τα αιτήματα των αγροτών είναι κατανοητά και η κυβέρνηση θα απαντήσει με τεκμηριωμένο τρόπο και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Τελικά, περίπου τέσσερις ώρες αργότερα, οι εκπρόσωποι των αγροτών από τα μπλόκα της Αλαμάνας του Κάστρου και περιοχών της Βορείου Ελλάδας δήλωσαν ότι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Σήμερα το μεσημέρι θα γίνουν νέες συνελεύσεις, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους.

Οι αγρότες των μπλόκων Μακεδονίας-Θεσσαλίας, καθώς και του μπλόκου της Νίκαιας θα συναντηθούν το Σάββατο για να καθορίσουν τη στάση τους. H συνάντηση θα γίνει το μεσημέρι στο Αγκιστρο των Σερρών.

Στη συνάντηση αναμένεται να ανταποκριθούν 16 αγροτικά μπλόκα από τη Μακεδονία, τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλία.

Όπως έγινε γνωστό ωστόσο, δεν θα παραστούν εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων Σερρών, της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων (ΟΑΣ), και της Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Αγροτικών Συλλόγων (ΟΔΑΣ), καθώς και των Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου Αγροτών.

Κλειστός παραμένει ο μεθοριακός σταθμός του Προμαχώνα. Η διέλευση εξακολουθεί να είναι ελεύθερη μόνο για τα Ι.Χ. οχήματα και τα λεωφορεία.

Η Εγνατία, στον κόμβο των Κερδυλλίων, παραμένει κλειστή, ενώ η παλιά εθνική οδός Σερρών-Καβάλας είναι ανοιχτή.

Ανοιχτή παραμένει το Σάββατο και η εθνική οδός Σερρών-Θεσσαλονίκης στον κόμβο Στρυμονικού.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι