Η ...Πετρούλα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Λειτουργούν "παραμάγαζα" για τα ρουσφέτια. Κι άλλα καυτά παρασκήνια...

Επειδή το χθεσινό σημείωμά μου (εδώ) για τα παρασκήνια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον στο γραφείο του Υπουργού αλλά και στον ίδιον, για να τον βοηθήσω να βάλει -αν θέλει- μια τάξη, τον ενημερώνω ότι στο Γραφείο Ρουσφετιών (αχ, άτυχε κ. Ρόβλια μου...) γίνεται ο κακός χαμός.
Έχει στηθεί "παραμάγαζο" για τις μεταθέσεις κλπ ιδιαίτερα στην Αεροπορία, με τρία πρόσωπα να ρυθμίζουν τα πάντα. Με τέτοιο θράσος μάλιστα που βγαίνουν στους διαδρόμους και φωνάζουν στους άλλους να μην τους ενοχλούν και να μιλούν σιγά. Αλλά ποιος να το περίμενε ότι θα είχαν εκεί και τη δική τους ....Πετρούλα, όχι για να κάνει μετεωρολογικές προβλέψεις αλλά για να ρυθμίζει τα ρουσφέτια.
Έντιμοι αξιωματικοί και πολιτικοί υπάλληλοι με ήθος και εμπειρία τα βλέπουν αυτά και κουνούν το κεφάλι. Άλλοι πάλι αγανακτούν.
Αν θέλει πάντως ο υπουργός κ. Βενιζέλος μπορεί να ρωτήσει όχι τον κ. Γουβάλα ή τον κ. Παπανικολάου (απ' αυτούς δεν θα μάθει την αλήθεια) αλλά τον στρατολόγο κ. Τάγκο. Αυτό τον αξιόλογο και άριστο επιτελή ο οποίος μπορεί να του πει επακριβώς τι συμβαίνει και πώς μπορούν να διαλυθούν τα "παραμάγαζα". Αν θέλει...



[Πηγή]

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι