Σάλος με τις προβολές ακατάλληλων ταινιών από το κανάλι της Βουλής



Πλήθος καταγγελιών έφθασαν στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα stifora.gr με αφορμή την προβολή κινηματογραφικής ταινίας από το κανάλι της Βουλής, η οποία, αν και προβαλλόταν νωρίτερα από τα μεσάνυχτα, περιελάμβανε ερωτικές σκηνές ακατάλληλες δια ανηλίκους.

Σύμφωνα με τους γονείς οι οποίοι κατήγγειλαν το γεγονός, το συγκεκριμένο κανάλι, το οποίο θα έπρεπε να φημίζεται για τον εκπαιδευτικό του χαρακτήρα, δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζει ανάλογα θεάματα.

«Έμεινα άναυδη, όταν είδα το 10χρονο γιο μου να παρακολουθεί σκηνές πορνό σε ένα κανάλι που μόνο… επικίνδυνο δε το θεωρούσαμε…», μας λέει αγανακτισμένη μητέρα, ενώ ο πατήρ Κωνσταντίνος θεωρεί αδικαιολόγητο ένας σταθμός που υποτίθεται πως πρεσβεύει τα ήθη να ωθεί τα ανήθικα.


«Αν θέλουν να προβάλλουν τέτοια έργα ας το κάνουν μετά τα μεσάνυχτα, και όχι σε ώρες που μπορούν να τα βλέπουν παιδιά…», υποστηρίζει πατέρας ανήλικου τέκνου. Και οι αντιδράσεις δε σταματούν εδώ.

Οι πληροφορίες μάλιστα, θέλουν πολλοί σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων να ετοιμάζονται να απαιτήσουν εγγράφως από τον πρόεδρο Φίλιππο Πετσάλνικο να επιληφθεί προσωπικά του ζητήματος, ώστε το πρόγραμμα του καναλιού να είναι ανάλογο με τη σοβαρότητα και την ποιότητα που αποπνέει το μέσω ενός εθνικού κοινοβουλίου.

Αυτό κάνει και ο συγγραφέας Άγγελος Σακέτος, ο οποίος καταδικάζει την αδιαφορία των στελεχών του συγκεκριμένου σταθμού για τα θεάματα που κατά καιρούς παρουσιάζονται…

«Θέλω να πιστεύω ότι ο νέος Πρόεδρος της Βουλής, ο κ Φίλιππος Πετσάλνικος, του οποίου το ήθος αναγνωρίζεται από όλους τους Έλληνες, θα κάνει ότι μπορεί ώστε αυτού του είδους οι ταινίες να προβάλλονται, τουλάχιστον, τις μεταμεσονύκτιες ώρες και στη θέση τους να προβάλλονται οι ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες, που αποτελούν υπόδειγμα ήθους για όλους μας…», ενώ επισημαίνει: «Αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό περί ελευθερίας εκφράσεως και μη δεσμεύσεως της όποιας μορφής Τέχνης για το οποίο (σκεπτικό) είμαι απόλυτα σύμφωνος. Ακόμη περισσότερο, όταν οι κινηματογραφικές ταινίες υπογράφονται από εγνωσμένης αξίας καλλιτέχνες και δημιουργούς.

Ωστόσο, προ της 12ης νυκτερινής ώρας, παρόμοιες σκηνές δεν είναι ό,τι κατάλληλο για τα παιδιά, που παρακολουθούν ένα τόσο σοβαρό κανάλι, όπως είναι αυτό της Βουλής των Ελλήνων…».

[Πηγή]

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι