Βιντεοκάμερες τσέπης... τι θα αλλάζατε;

βιντεοκάμερες, μελλοντικός σχεδιασμός, εργονομία, χαρακτηριστικά Οι μελλοντικές τεχνολογίες αναμένεται να αλλάξουν ριζικά τον τρόπο σχεδιάσης και χρήσης των ηλεκτρονικών συσκευών. Εμείς πήραμε ιδέες από συσκευές που αναμένεται να δούμε στο μέλλον, αλλά έχουν ήδη παρουσιαστεί και συγκροτήσαμε αυτό που πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει την βιντεοκάμερα του μέλλοντος


HD Pocket Camcorders: Τι θα αλλάζατε;





Πλευρικοί περιστρεφόμενοι φακοί, φλας, πλήκτρο εγγραφής
Πήραμε την ιδέα για τους περιστρεφόμενους φακούς από την κάμερα Webbie HD της Sony, αλλά τους τοποθετήσαμε στο πλάι. Θα τους θέλαμε επίσης ευρυγώνιους, όπως είναι οι αντίστοιχοι της Creative Vado HD (δείτε και το find.pcworld.com/63713). Οι φακοί μας έχουν δυνατότητα περιστροφής κατά 360ο, με αποτέλεσμα να μπορείτε να βιντεοσκοπείτε τον εαυτό σας αλλά και να τους περιστρέφετε προς τα μέσα όταν δεν τους χρειάζεστε, για να τους προφυλάσσετε.





Ευέλικτη οθόνη αφής
Η 2,4” οθόνη αφής που εκτείνεται έξω από το σώμα της κάμερας σας επιτρέπει να την κρατήσετε όπως θα κρατούσατε ένα πιστόλι (παρατηρήστε και το πλήκτρο-σκανδάλη για την εγγραφή). Μπορείτε επίσης να κλείσετε την οθόνη, ενσωματώνοντάς τη στο σώμα, και να χρησιμοποιήσετε την κάμερα όπως ένα candy-bar smartphone. Τα κοντρόλ αφής καθιστούν την πλοήγηση εύκολη υπόθεση, ενώ η λεπτή βάση προσθέτει στυλ.




Σκεπτόμενοι “μπροστά”
Η κατασκευή περιλαμβάνει μία “θηλιά” για την τοποθέτηση ιμάντα για τον καρπό, ώστε να μην κινδυνεύει η κάμερα από πιθανές πτώσεις όταν κάνουμε extreme sports. Παράλληλα, στη συσκευασία περιλαμβάνονται επαναφορτιζόμενες μπαταρίες AA, ένας κοινός τύπος μπαταρίας που υπάρχει παντού.


Έτοιμη για το YouTube
Οι compact βιντεοκάμερες καθιστούν πανεύκολη τη διαδικασία του uploading βίντεο στο YouTube, και αυτή είναι μία λειτουργία που τη λατρεύουμε.
Χρήσιμα extras
Οι λειτουργίες που θα θέλαμε να δούμε (και ίσως αξίζει τον κόπο να τις αναζητήσετε): πολλαπλά modes ανάλυσης, βιντεοσκόπηση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, σταθεροποιητής εικόνας, ενσωματωμένο ηχείο, ένα καλό μικρόφωνο και υποστήριξη είτε για Eye-Fi είτε για Wi-Fi.
[Πηγή]

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι