Η Fugu είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα τρόφιμα στον κόσμο, χάρη σε μια συγκέντρωση anhydrotetrodotoxin 4-epitetrodotoxin στο ήπαρ ή ωοθήκες το κάνουν 1.200 φορές πιο θανατηφόρο από το κυάνιο.Το δηλητήριο παραλύει τα νεύρα και εμποδίζει τους πνεύμονες να λειτουργήσουν. Δεν υπάρχει αντίδοτο και ο θάνατος επέρχεται μέσα σε λίγα λεπτά - με την πρώτη ένδειξη ότι δεν είναι όλα καλά ένα μούδιασμα των χειλιών.Μόνο ειδικοί σεφ με ειδική άδεια έχουν το δικαίωμα να καθαρίζουν και να μαγειρεύουν τέτοια ψάρια και υπάρχουν πολλά θύματα κάθε χρόνο, κυρίως στους ερασιτέχνες ψαράδες που νομίζουν ότι ξέρουν πώς να αφαιρέσουν τα δηλητηριώδη μέρη.Είναι ένα πολύ νόστιμο ψάρι, αλλά αυτό δεν είναι ο μόνος λόγος που οι άνθρωποι επιλέγουν να πάνε σε ένα εστιατόριο Fugu," είπε ο Shinichi Ueshima, σεφ στο εστιατόριο Fugu στη Γιοκοχάμα.
«Είναι προφανές ότι περισσότερο από ένα μικρό συναρπαστικό γεύμα είναι να πάνε σε ένα εστιατόριο γνωρίζοντας ότι θα μπορούσε να είναι το τελευταίο γεύμα που τρώνε ποτέ», είπε. "
[Πηγή]
0 σχόλια