Stop στα sites που πουλάν... ringtones


Οι ευρωπαϊκές αρχές ερεύνησαν 301 websites υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας ανάμεσα τους και 8 ελληνικά ελέγχοντας για παραπλανητικό περιεχόμενο που θίγει την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία των καταναλωτών στην ΕΕ. (επιτέλους το κατάλαβαν)
Από αυτά 54 έκλεισαν, ενώ 159 οφείλουν να συμμορφωθούν με την ευρωπαϊκή νομοθεσία περί προστασίας των καταναλωτών. Η Ιταλία επέβαλε συνολικό πρόστιμο 2 εκατομμύρια ευρώ σε 9 προμηθευτές περιεχομένου και φορείς εκμετάλλευσης κινητής τηλεφωνίας.

Συνολικά, 558 δικτυακοί τόποι εξετάστηκαν εξονυχιστικά σε διάστημα μίας εβδομάδας τον Ιούνιο του 2008. Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος 29 χώρες, δηλαδή τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, η Νορβηγία και η Ισλανδία. Όλοι οι δικτυακοί τόποι που ελέγχθηκαν πωλούσαν περιεχόμενο για κινητά τηλέφωνα, όπως μελωδίες κλήσης, εικόνες οθόνης, λογότυπα, παιχνίδια και συνδρομές σε υπηρεσίες διαδικτυακών συνομιλιών (chats).

Έναυσμα γι' αυτήν τη σαρωτική έρευνα έδωσαν εκατοντάδες καταγγελίες, οι οποίες συχνά προέρχονταν από γονείς που καλούνταν να πληρώσουν υπέρογκους λογαριασμούς τηλεφώνου καθώς τα παιδιά τους εγγράφονταν, εν αγνοία τους, συνδρομητές σε υπηρεσίες για μελωδίες κλήσης κινητών κ.λπ. Πολλοί από αυτούς τους δικτυακούς τόπους έχουν ως στόχο τους νέους.



[Πηγή]

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι