Η Μόδα 2009-2010.

Η μόδα φέτος χτυπάει red alert!!! Δείχνει, σαφέστατα μια αδυναμία για τη δεκαετία του '80, αφού στις κολεξιόν τους οι διάφοροι οίκοι μόδας για τον χειμώνα του 2009- 2010 προτείνουν ρούχα με πολύ glitter, βάτα για όγκο στους ώμους, κολάν, ζώνες που δίνουν έμφαση στη μέση, έντονα φλούο χρώματα και μαλλί αφάνα. Μια δόση glamour βέβαια, σαφέστατα δεν πειράζει, αλλά τα έντονα στοιχεία της φετινής μόδας μπορούν να μας παρασύρουν σε στιλιστικά λάθη που θα μας κάνουν να θυμίζουμε κιτς φιγούρες βγαλμένες από την αντιπροσωπευτική ταινία της δεκαετίας «Πυρετός το Σαββατόβραδο» με τον, νεαρό τότε ηθοποιό, John Travolta....Διαβάστε πως να αποφύγουμε τις φετινές στυλιστικές παγίδες...


Ο πιο ασφαλής τρόπος για να την «βγάλουμε καθαρή» είναι η σύνεση και μετριοπάθεια στις φετινές αγορές μας επιλέγοντας κομμάτια που βασικά ταιριάζουν στο τωρινό μας στυλ και είναι όσο το δυνατόν περισσότερο συμβατά με την τωρινή μας γκαρνταρόμπα. Σε καμιά περίπτωση δεν αγνοούμε τους βασικούς στιλιστικούς κανόνες, ιδιαίτερα φέτος….

1. Χρησιμοποιούμε ένα μόνο 80’ς κομμάτι κάθε φορά. Φανταστείτε… glitter φόρεμα με βάτα, μαλλί φουλ στο κρεπάρισμα και έντονο μακιγιάζ……..θεός φυλάξει!
2. Αφήνουμε το glitter και τα λαμέ αποκλειστικά και μόνο για τις βραδινές εξόδους. Τα συγκεκριμένα ρούχα θα πρέπει να είναι επίσης πολύ απλής ραφής χωρίς έξτρα αξεσουάρ.

3. Συνδυάζουμε τα «λαμπερά υφάσματα» με απλό χτένισμα χωρίς ιδιαίτερο όγκο και με φυσικό μακιγιάζ. 4. Δεν υιοθετούμε σε καμιά περίπτωση την αναβίωση της τάσης «διπλό τζην».Ήταν, είναι και θα παραμείνει κιτς….
5. Τα βάτα τα κοιτάμε με μισό μάτι…..Ας μην ξεχνάμε πως ήταν ενδυματολογικώς απαγορευτικά για χρόνια, εκτός και εάν είσαι, μαζοχιστικά θα έλεγα, φανατική οπαδός του παλαιομοδίτικου στυλ! Αναρωτιέμαι πως θα μας τα πλασάρουν στις βιτρίνες φέτος;
6. Οι κάπες ξαναχτυπούν…. Μμμ δεν ξέρω… Άραγε θα φορεθούν και του χρόνου; Σκεφτείτε το αυτό λίγο πριν τρέξετε να ξοδέψετε ένα αξιοσέβαστο ποσό από το πολύτιμο μηνιάτικό σας.
7. Οι πανύψηλες μπότες αποτελούν πολύ “in’ τάση και πιθανόν να κατακλύσουν την αγορά. Όσο και να θαυμάζεις το look στα πανύψηλα μοντέλα δεν είναι η καλύτερη επιλογή για τις περισσότερες από εμάς. Η minimum προϋπόθεση, αν μη τι άλλο, τα σούπερ καλλίγραμμα πόδια.
8. Το κολάν είναι ένα πολύ χρήσιμο και πασπαρτού κομμάτι δημιουργεί πχ πολύ ωραίο σύνολο με μπλουζο-φορέμα και μπότα αλλά και με μίνι φούστα, ή σορτς . Σταθερά όμως ματ, ποτέ λαμέ!!!!9. Δεν ξέρω αν θα δούμε τελικά τα πουά από τις πασαρέλες και στις βιτρίνες ….Ελπίζω πως όχι!
10. Συνδυάζουμε τα μοντέρνα έντονα μοτίβα και prints κομμάτια πάντα με μονόχρωμα και απλά κομμάτια. Ένα εντυπωσιακό print πχ δημιουργεί ένα άψογο look με ένα τζην ή απλό μαύρο παντελόνι αλλά είναι καταστροφή με μια πλουμιστή πολύχρωμη φούστα…..

Όλα τα παραπάνω βέβαια είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να αποφύγουμε οι περισσότερες από εμάς τις κακοτοπιές. Πιστεύω παρ΄όλα αυτά πως υπάρχουν άτομα προικισμένα με το χάρισμα ενός απίστευτα στυλιστικού ένστικτου που μπορούν και να δημιουργούν μοναδικούς και τολμηρούς συνδυασμούς αλλά και να υποστηρίζουν ταυτόχρονα το τελικό look με το στυλ τους δείχνοντας πραγματικά υπέροχες. Εάν ανήκετε σε αυτήν την σπάνια και χαρισματική κατηγορία μπορείτε να αγνοήσετε όλα τα παραπάνω και να αφήσετε την δημιουργικότητα σας για φέτος να λάμψει ακόμα περισσότερο!




[Πηγή]

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι