Nissan GT-R

Nissan GT-R
Μπορεί να ακούγεται περίεργο, για ένα μοντέλο όπως το Nissan GT-R που ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στα τέλη του 2007 και ένα χρόνο αργότερα δέχθηκε ορισμένες βελτιώσεις (κινητήρας – αναρτήσεις) να υποβάλλεται ξανά σε ένα facelift. Το ανανεωμένο μοντέλο θα αρχίσει να πωλείται στην Ιαπωνία στις 7 Δεκεμβρίου και τον υπόλοιπο κόσμο, την άνοιξη του 2010.

Η γιαπωνέζικη αυτοκινητοβιομηχανία έδωσε πρόσφατα στην δημοσιότητα τις λεπτομέρειες που αφορούν στο ανανεωμένο Nissan GT-R model year 2011. Κάποιες από τις καινοτομίες περιλαμβάνουν επανασχεδιασμένο σύστημα πλοήγησης, βελτιωμένη ανάρτηση και αλλαγμένο σύστημα καταλύτη για μικρότερες εκπομπές αερίων.



Το σύστημα πλοήγησης περιλαμβάνει νέες λειτουργίες ψυχαγωγίας ενώ είναι συμβατό με USB και i-Pod.

Η ανάρτηση περιλαμβάνει πλέον και ρυθμίσεις για περισσότερη προσφερόμενη άνεση στον οδηγό και τον συνοδηγό, κατά την διάρκεια του ταξιδιού. Σύμφωνα με τη Nissan, το ανανεωμένο GT-R με την βελτιωμένη ανάρτηση έχει στόχο να προσφέρει "υψηλής ποιότητας οδηγική άνεση, ενώ το αυτοκίνητο θα εξακολουθήσει να παρέχει στον οδηγό ένα απαράμιλλο αίσθημα άμεσης επαφής με το δρόμο". Και φυσικά εξαιρετική οδική συμπεριφορά που θα εκτιμήσει ο κάθε λάτρης της αυτοκίνησης. Άλλωστε μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως στα διθυραμβικά σχόλια του παγκόσμιο Τύπου που ακολούθησαν την παρουσίαση του Nissan GT-R περιλαμβάνεται και αυτό: «Απόλυτο όχημα οδηγικής ευχαρίστησης».



Το νέο Nissan GT-R M.Y 2011 διαθέτει επίσης σύστημα απορρόφησης των κραδασμών και νέα ελατήρια στην εμπρός ανάρτηση ενώ η πίσω ανάρτηση έχει κατασκευασθεί από πιο σκληρά κράματα μετάλλων ώστε να αντέχει περισσότερο στην σκληρή χρήση. Για την οποία άλλωστε είναι φτιαγμένο το super car της Nissan.



Επιπλέον οι αεραγωγοί και οι διαχύτες ψύξης που εξοπλίζουν την έκδοση SpecV , θα αποτελούν πλέον στάνταρ εξοπλισμό για όλη τη γκάμα της σειράς GT-R.

Όσο για το GT-R SpecV, το 2011 μοντέλο χρόνος φέρνει πίσω αναθεωρημένες ρυθμίσεις αμορτισέρ, με τη Nissan ισχυρίζονται ότι ενισχύουν "ο χαρακτηριστικός συνδυασμός εύπλαστο οδηγική άνεση και επίπεδη, προβλέψιμο χειρισμό".



Το Nissan GT-R SpecV M.Y. 2011, εφοδιάζεται τώρα με ελαστικά Dunlop, ενώ το προηγούμενο μοντέλο «φορούσε» λάστιχα της Bridgestone . Συγχρόνως το GT-R SpecV, διαθέτει επαναρυθμισμένες πίσω αναρτήσεις με την Nissan να υποστηρίζει ότι "ενισχύεται τα μέγιστα ο χαρακτηριστικός συνδυασμός της οδηγικής άνεσης και συμπεριφοράς με τον προβλέψιμο χειρισμό του αυτοκινήτου".



Ο κινητήρας που κινεί το Nissan GT-R είναι ο γνωστός V6 twin-turbocharged των 3.7 λίτρων που αποδίδει 331 ίππους. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων ή αυτόματου 7 σχέσεων με το τελευταίο να διαθέτει και επιλογή για manual λειτουργία.



[Πηγή]

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι