Ακτιβιστές της Greenpeace στη στέγη του Βρετανικού Κοινοβουλίου

Ακτιβιστές της Greenpeace στη στέγη του Βρετανικού Κοινοβουλίου

Στη στέγη του Βρετανικού Κοινοβουλίου έχουν σκαρφαλώσει τουλάχιστον 20 μέλη της Greenpeace, ως διαμαρτυρία για τις κλιματικές αλλαγές, ενόψει της έναρξης της συνόδου του κοινοβουλίου σήμερα έπειτα από τις θερινές διακοπές.



Τα μέλη της οικολογικής οργάνωσης κατέλαβαν τη στέγη του ανακτόρου του Ουέστμινστερ για να υποδεχθούν τους Βρετανούς βουλευτές με ένα μανιφέστο δώδεκα σημείων με στόχο τον τερματισμό της εκπομπής αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Μάλιστα, ανήρτησαν ένα πανό που έγραφε: «Αλλάξτε πολιτική, σώστε το κλίμα».

Είκοσι από αυτούς κατέβηκαν τα ξημερώματα και συνελήφθησαν από την αστυνομία για παραβίαση προστατευόμενου κτιρίου, αλλά άλλοι τόσοι ακόμη παραμένουν, εφοδιασμένοι με ζεστά ρούχα, υπνόσακους και τρόφιμα.

Οι οικολόγοι θεωρούν ότι, καθώς πλησιάζει η διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα (7-18 Δεκεμβρίου στην Κοπεγχάγη), παρουσιάζεται «μια χρυσή ευκαιρία ώστε τα πολιτικά κόμματα να σκεφτούν πραγματικά το μέλλον και να αντιληφθούν τα προβλήματα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι επόμενες γενιές», δήλωσε στέλεχος της Greenpeace.




[Πηγή]

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι