Στη Βουλή Γ. Ανατολάκης, Σ. Σακοράφα, Κ. Κουκοδήμος


Σημαντική θα είναι η παρουσία εκπροσώπων του αθλητικού χώρου στη νέα Βουλή. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αναμέτρησης της 4ης Οκτωβρίου, από μία θέση στο κοινοβούλιο καταλαμβάνουν ο Γιώργος Ανατολάκης που εξελέγη στη Β' Πειραιά με το ΛΑΟΣ, η Σοφία Σακοράφα που εξελέγη με το ΠΑΣΟΚ στη Β' Αθηνών και ο Κώστας Κουκοδήμος στην Πιερία με τη ΝΔ. Εκλέγεται ο Γιάννης Ιωαννίδης στην Α' Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ.

Ο Γιώργος Ανατολάκης θα βρίσκεται πλέον στην Βουλή των Ελλήνων καθώς σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να πείσει 5.340 ψηφοφόρους στην Β΄ Πειραιά και με όπλο του την πολυετή θητεία του στον Ολυμπιακό άφησε στην δεύτερη θέση την Δήμητρα Αράπογλου, το...παραδοσιακό γερό «χαρτί» του ΛΑΟΣ στη Β' Πειραιά, με 4.034 ψήφους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εκλογές του 2007 ο ΛΑΟΣ είχε πάρει στη Β' Πειραιά 10.800 ψήφους, συγκεντρώνοντας ποσοστό 5,52%. Στην αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη πήρε 14.147 ψήφους, με το ποσοστό του να εκτοξεύεται στο 7,59%.

Την προτίμηση χιλιάδων ψηφοφόρων κέρδισαν και οι Κώστας Παταβούκας και Βασίλης Κικίλιας μολονότι δεν εξελέγησαν στην Α΄ Αθήνας με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά τον Κώστα Παταβούκα κατάφερε να βάλει ...τρίποντο στην «καρδιά» 11.025 ψηφοφόρων στην Α΄ Αθηνών ωστόσο τα μεγάλα ονόματα που είχε κατεβάσει στο ψηφοδέλτιό του το ΠΑΣΟΚ, δεν του επέτρεψαν να εκλεγεί και έμεινε στην 11η θέση.

Στην ίδια περιφέρεια, ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας Βασίλης Κικίλιας αγωνίστηκε με τα χρώματα της ΝΔ, συγκεντρώνοντας τελικά 17.496 ψήφους, ωστόσο δεν κατάφερε να μπει στη βουλή, τερματίζοντας στην 8η θέση.

Στη Β' Αθηνών, η πρωταθλήτρια του ακοντισμού Σοφία Σακοράφα θα βρίσκεται στα έδρανα της Βουλής, καθώς εξελέγη με το ΠΑΣΟΚ, συγκεντρώνοντας 31.142 ψήφους.

Σταθερή αξία στην Πιερία ο Κώστας Κουκοδήμος έκανε άλμα κρατώντας μια θέση στη Βουλή με τη Νέα Δημοκρατία στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Στην περιφέρεια της Πρέβεζας ο Περικλής Βασιλάκης ήρθε δεύτερος με το ΠΑΣΟΚ και δεν κατάφερε να εκλεγεί, ενώ εκτός Βουλής έμειναν τελικά οι Μανώλης Μαυρομμάτης και Άρης Σταθάκης.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι