Τρισδιάστατη τηλεόραση από τη Sony

Η ιαπωνική εταιρία Sony δείχνει πλέον αποφασισμένη για μια νέα σκληρή μάχη στην αγορά των ηλεκτρονικών, ρίχνοντας το –τρισδιάστατο πλέον- γάντι στους ανταγωνιστές της, παρουσιάζοντας μια νέα τρισδιάστατη τηλεόραση στη σειρά Bravia LCD.

Η νέα τηλεόραση, η πώληση της οποίας αναμένεται από το 2010, σε τιμή υψηλότερη της κανονικής τηλεόρασης, παρουσιάστηκε στη διεθνή έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών της Φρανκφούρτης και, σύμφωνα με την εταιρία, πέρα από το ότι θα επιτρέπει στους θεατές να βλέπουν προγράμματα σε τρεις διαστάσεις, θα αποτελέσει γενικότερα «το επίκεντρο της τρισδιάστατης ψυχαγωγικής εμπειρίας της Sony”.

Οι χρήστες θα μπορούν επίσης να συνδέουν την τηλεόραση στις κονσόλες παιγνιδιών PlayStation, παίζοντας πλέον τρισιάστατα παιγνίδια, καθώς επίσης στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στα Blu-Ray players.

Σε πρώτη φάση οι χρήστες θα πρέπει να φοράνε ειδικά γυαλιά, όμως η τεχνολογία εξελίσσεται γρήγορα και πιθανότατα τα γυαλιά σύντομα θα είναι περιττά.

Παράλληλα –ποντάροντας σοβαρά στις δυνατότητες της ανερχόμενης τρισδιάστατης τεχνολογίας ως μεγάλης πηγής εσόδων στο μέλλον- ο ιαπωνικός κολοσσός παράγει τον κατάλληλο συμπληρωματικό εξοπλισμό που θα επιτρέπει την παρακολούθηση τρισδιάστατων κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών προγραμμάτων.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι