Office Web, η σουίτα της Microsoft online

Μετά την ανακοίνωση διάθεσης του Office 2010 από τη Microsoft τον περασμένο Ιούλιο, περιμέναμε και την κυκλοφορία της online έκδοσης της σουίτας όπως άλλωστε είχε προαναγγελθεί. Η Microsoft ακολουθώντας το πρόγραμμά της ανακοίνωσε τη διάθεση της browser-based έκδοσης του Office η οποία όπως φαίνεται βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο.

Το Web Office αφορά προς το παρόν beta testers και έρχεται να δράσει συμπληρωματικά με την γνωστή σουίτα της Microsoft και όχι να την αντικαταστήσει. Η ολοκληρωμένη μορφή της σουίτας, η οποία αναμένεται να φτάσει την τελική της μορφή στα μέσα του 2010, θα περιλαμβάνει εκδόσεις των βασικών προγραμμάτων στις οποίες θα παρέχεται δωρεάν πρόσβαση στους χρήστες.

Έτσι, αν και δεν μιλάμε για την πλήρη έκδοση των εφαρμογών, όλα τα βασικά εργαλεία θα είναι διαθέσιμα οnline με σκοπό οι χρήστες να έχουν δυνατότητα πρόσβασης και επεξεργασίας των εγγράφων τους από όπου κι αν βρίσκονται.

Προς το παρόν, η beta έκδοση του Web Office δίνει δυνατότητα view only αρχείων από το Word, ενώ full editing επιτρέπεται στο Excel και το PowerPoint. Επίσης, η Microsoft ετοιμάζει και εφαρμογή OneNote, η οποία αναμένεται να ενσωματωθεί στην τελική μορφή της σουίτας.




[Πηγή]

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι