Από το ιχθυοτροφείο στο πιάτο μας!



Το μισό της παγκόσμιας κατανάλωσης ψαριών πρόκειται να καλύψουν φέτος οι ιχθυοκαλλιέργειες σύμφωνα με μελέτη ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, η οποία δημοσιέυτικε στην επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences. Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, η παραγωγή από τις ιχθυοκαλλιέργειες τριπλασιάστηκε το χρονικό διάστημα 1995-2007, με αποτέλεσμα το 2009 οι ιχθυοκαλλιέργειες να προσφέρουν το ήμισυ του συνόλου των ψαριών και των οστρακοειδών για ανθρώπινη κατανάλωση.
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η αύξηση οφείλεται στην άνοδο της ζήτησης για λιπαρά ψάρια(σολομός, τόνος κλπ) και στην παραγωγή τροφών όπως ιχθυέλαια και ιχθυοάλευρα και μπορούν να επιταχύνουν την ανάπτυξη και να βελτιώσουν την γεύση των ψαριών!

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι