Πώς να εντοπίσετε κρυμμένες κάμερες και μικρόφωνα!


Είχατε ποτέ το περίεργο συναίσθημα ότι σας παρακολουθούν; Όποτε όμως γυρνούσατε το κεφάλι για να σιγουρευτείτε ότι είστε ασφαλείς κανείς δεν ήταν πίσω σας. Πώς όμως μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι δεν σας παρακολουθούν με κρυμμένες κάμερες ή μικρόφωνα; Ορίστε μερικοί τρόποι για να τα εντοπίσετε.

  • Κάντε μια επιτόπια έρευνα. Πρέπει όμως να ψάξετε ,προσεχτικά και χωρίς να γίνεται αντιληπτοί, το δωμάτιο/ διαμέρισμα/ κτίριο που θεωρείται καλωδιωμένο. Κοιτάξτε γύρω σας μήπως αντιληφθείτε ότι κάτι μοιάζει διαφορετικό ενώ εσείς δεν το πειράξατε, όπως η διακόσμηση, πίνακες στους τοίχους που δεν υπήρχαν, σε ασυνήθιστο ύψος ή μέρος. Ψάξτε ακόμα και για σκιές που δεν μοιάζουν φυσικές. Δείτε μέσα σε βάζα, αμπαζούρ και μέρη όπου ένα μικρόφωνο θα μπορούσε να τοποθετηθεί εύκολα. Κοιτάξτε κάτω από τα μαξιλάρια του καναπέ, τα τραπεζομάντηλα και τα ράφια. Μέσα και κάτω από συρτάρια και κάτω από τα τραπέζια.
  • Σβήστε τα φώτα και προσεχτικά κοιτάξτε γύρω σας για μικρά πράσινα ή κόκκινα φωτάκια. Μερικά μικρόφωνα έχουν ενδεικτικά φωτάκια, και εάν το άτομο που τα τοποθέτησε ήταν απρόσεχτο μπορεί να μην τα κάλυψε ή να απενεργοποίησε αυτό το χαρακτηριστικό. Όσο έχετε τα φώτα σβηστά με έναν φακό πλησιάστε τους καθρέφτες και κοιτάξτε μήπως είναι διαφανείς από την μια πλευρά, οπότε και μια καλή κρυψώνα για κάμερες.
  • Περπατήστε σε ολόκληρο το δωμάτιο και προσπαθήστε να ακούσετε τυχόν θόρυβο. Εάν ή κάμερα είναι ρυθμισμένη να ακολουθεί μια κίνηση, τότε σίγουρα θα κάνει κάποιον ήχο καθώς θα περιστρέφεται.
  • Ψάξτε το δωμάτιο για τυχόν καλώδια που δεν ταιριάζουν σε κάποια από τις συσκευές. Ο καλωδιακός κατασκοπευτικός εξοπλισμός μπορεί να είναι πλέον πασέ, χρησιμοποιείτε όμως ακόμα σε περιπτώσεις μόνιμης παρακολούθησης σε επιχειρήσεις για την αποθήκευση δεδομένων.
  • Αγοράστε έναν ανιχνευτή κοριών. Εάν έχετε σοβαρούς λόγους να πιστεύετε ότι σας παρακολουθούν αγοράστε ένα ανιχνευτή που εκπέμπει σε ραδιοσυχνότητες και χτενίστε όλο το διαμέρισμα σας με αυτό. Αυτές οι συσκευές είναι μικρές, απλές και σχετικά φτηνές.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι