Αλέξης Γιαννούλιας: Ο Έλληνας που κατέκτησε το Ιλινόις και… τον Ομπάμα



Είναι Έλληνας, μόλις 33 χρονών και κατέχει τον τίτλο του νεότερου ταμία αμερικανικής πολιτείας. Είναι ο Αλέξης Γιαννούλιας που από την πρώτη στιγμή κατέκτησε την εμπιστοσύνη του Πλανητάρχη, Μπάρακ Ομπάμα… Παρόλο που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σικάγο από τους Έλληνες ομογενείς γονείς του, ο Αλέξης Γιαννούλιας όχι μόνο δεν ξεχνά ποτέ την πατρίδα του αλλά με κάθε ευκαιρία ταξιδεύει μέχρι την Ελλάδα. Οι παλιότεροι θα τον θυμούνται από την καριέρα του στον Πανιώνιο τη σεζόν 1998-1999, όταν ακόμα δεν είχε ξεκινήσει την καριέρα του ως πολιτικός. Από τη στιγμή όμως που αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά, δυστυχώς για τον ίδιο, δεν υπήρχε χρόνος για να ασχολείται έστω και σαν χόμπι με τη μεγάλη του αγάπη, το μπάσκετ.

Ο Αλέξης Γιαννούλιας σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, πριν μπει με επιτυχία σε εκείνο της Βοστόνης όπου και ανέδειξε το ταλέντο του στο μπάσκετ. Μάλιστα με τις επιτυχίες του κατάφερε να πάρει τιμητικό τίτλο ενώ αποφοίτησε με bachelor στα Οικονομικά. Όταν πήρε στα χέρια του το πτυχίο του, ο Γιαννούλιας πήρε τη θέση του Προέδρου και του επικεφαλής του τμήματος δανείων στην Τράπεζα Broadway, η οποία ανήκει στην οικογένειά του. Παράλληλα, άρχισε να ασχολείται και με τα κοινά, μέχρι που ο ίδιος ο Ομπάμα του ζήτησε να ‘κατέβει’ στις εκλογές του 2007 στην πολιτεία του Ιλινόις με το κόμμα των Δημοκρατικών.

Ο ίδιος κατάφερε αμέσως να κατακτήσει τον κόσμο της συγκεκριμένης πολιτείας και να εκλεγεί, κατακτώντας συγχρόνως και τη θέση του νεότερου πολιτικού. Από τότε, έχει αφοσιωθεί στο έργο του, όμως συγχρόνως έχει να επιδείξει και φιλανθρωπικό έργο έχοντας ιδρύσει μία μη κερδοσκοπική οργάνωση για τη βοήθεια παιδιών με προβλήματα υγείας αλλά και όλων εκείνων των ανθρώπων που έχουν ανάγκη.


[Πηγή]

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι