Ανοίγει τις πύλες της η διεθνής έκθεση Φρανκφούρτης

Στην 63η διεθνή έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης θα «χτυπά» από σήμερα και για τις επόμενες δέκα ημέρες η καρδιά της αυτοκίνησης.

Εν μέσω οικονομικής κρίσης, η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, παρουσιάζοντας ούτε λίγο, ούτε πολύ περισσότερα από 50 νέα μοντέλα από 62 κατασκευαστές οχημάτων. Οι εκθέτες φθάνουν το σημαντικό αριθμό των 753 από 30 χώρες ανά τον πλανήτη.

Στη φετινή διοργάνωση ξεχωρίζει ο οικολογικός ή περισσότερο φιλικός προς το περιβάλλον χαρακτήρας καθώς έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε νέες τεχνολογίες που χρησιμοποιούν εναλλακτικές μορφές καυσίμου.

Η αίγλη και το ενδιαφέρον της φετινής έκθεσης που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια σε εναλλαγή με την αντίστοιχη του Παρισιού, υποδηλώνει την αγωνιώδη προσπάθεια των εταιρειών του χώρου να παρουσιάσουν κάτι νέο, κάτι καινούργιο και οικολογικό που θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών. Αλλωστε, οι αυτοκινητοβιομηχανίες με την οικονομική κρίση αναζητούν τρόπους αύξησης των πωλήσεων τους που παρουσιάζουν φθίνουσα πορεία.

Από την έκθεση, βέβαια, δεν λείπουν και οι εντυπωσιακές παρουσίες όπως π.χ. η Ferrari 458 Italia ή η Bentley Mulsanne, οι οποίες αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι