Το μαγικό μπλε χάπι έγινε 10 ετών



Δέκα χρόνια κυκλοφορίας συμπλήρωσε χθες η πρώτη αγωγή για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας στην Ελλάδα και όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, δεν ικανοποίησε μόνο τους άνδρες αλλά και τις γυναίκες.

«Η κυκλοφορία του Viagra είχε ως αποτέλεσμα να απελευθερωθεί ο άνδρας που έπασχε από την εσωστρέφειά του, να συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει μια αξιόπιστη και ασφαλής λύση και να απευθυνθεί στους ειδικούς ιατρούς αναζητώντας θεραπεία. Το φάρμακο έχει μελετηθεί αναλυτικά και περισσότερες από 2.000
επιστημονικές μελέτες έχουν τεκμηριώσει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του»

Η επίλυση ενός σεξουαλικού προβλήματος όπως είναι αυτό της στύσης, επισημαίνουν οι ειδικοί, είναι αρκετά σημαντική διότι συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση του επιπέδου του άγχους, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται σημαντικά οφέλη, όπως είναι η αύξηση της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης, καθώς και η βελτίωση της σεξουαλικής σχέσης και της συνολικής σχέσης με τη σύντροφο.

Όλα αυτά βέβαια οδηγούν σε σημαντική αύξηση της ικανοποίησης που αντλεί κάποιος από τη σεξουαλική επαφή όταν έχει φυσιολογική στύση. «Μελέτες έχουν δείξει ότι μετάβαση στον βαθμό 3 και 4 σκληρότητας του πέους αυξάνουν τόσο την αυτοπεποίθηση, την αυτοεκτίμηση όσο και την ικανοποίηση από την επαφή. Και αυτό δεν αφορά μόνο τους άνδρες, αλλά και τις συντρόφους τους που δείχνουν ικανοποιημένες σε βαθμό σημαντικό- πάνω από 90%- με τα αποτελέσματα της θεραπείας», εξηγεί ο κ. Ασκητής.

«Τα φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία θα πρέπει να δίνονται μόνον κατόπιν εξέτασης από γιατρό, διότι είναι επικίνδυνο να τα λάβει κάποιος που έχει ψυχική νόσο όπως είναι η κατάθλιψη, αλλά και άλλες. Και αυτό, επειδή ο τρόπος δράσης του δεν έχει να κάνει με την πρόκληση σεξουαλικής επιθυμίας, η οποία θα πρέπει να προϋπάρχει για να λειτουργήσει το φάρμακο. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρώτα θεραπεύουμε την ψυχική διαταραχή και μετά, εάν δεν λειτουργήσει, του χορηγούμε και φάρμακο. Ο κίνδυνος που διατρέχει αυτός που θα το πάρει και δεν θα λειτουργήσει είναι να έλθει σε μεγαλύτερη απογοήτευση, αφού θα του αυξήσει τον φόβο της στυτικής αποτυχίας», λέει ο κ. Ασκητής.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι