Τα 5 πιο γνωστά φαντάσματα!

Από τα psaxtiria.com...
Ιστορίες με φαντάσματα, υπάρχουν εκατοντάδες, για να μην πω χιλιάδες. Λίγες όμως από αυτές κατάφεραν να αποκτήσουν μεγάλη φήμη και να διαδοθούν σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι 5 ιστορίες που σας παρουσιάζω, ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία.

Ο Ιπτάμενος Ολλανδός
Ο Ιπτάμενος Ολλανδός, το πιο γνωστό φάντασμα που δεν αφορά άνθρωπο, είναι ένα εμπορικό πλοίο του 17ου αιώνα που στοιχειώνει την ανοικτή θάλασσα. Σύμφωνα με τις λαϊκές παραδόσεις, το πλοίο, που συχνά εμφανίζεται ως μια μουντή εικόνα ή ένα παράξενο φως, λέγεται ότι είναι ένα προμήνυμα κακοτυχίας και χαμός. Το πλοίο και το πλήρωμά του, έμεινε αιώνια καταραμένο, όταν ο Ολλανδός καπετάνιος του αρνήθηκε να δέσει με ασφάλεια σε λιμάνι κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας, παρά τις έντονες αντιδράσεις από το πλήρωμα και τους επιβάτες. Αντ' αυτού, ο καπετάνιος προκάλεσε τον θεό να τους βυθίσει εάν μπορεί. Το "πλοίο φάντασμα" έχει αναφερθεί σε διάφορους ωκεανούς με την πάροδο του χρόνου, συμπεριλαμβανομένων των ακτών της Νοτίου Αφρικής το 1923. Η πιο πρόσφατη εμφάνιση του ήταν στις κινηματογραφικές αίθουσες στην ταινία "Οι Πειρατές της Καραϊβικής".

Bloody Mary
"Bloody Mary Bloody Mary ... ... ... Bloody Mary". Με αυτά τα λόγια, πολλοί μαθητές είχαν την πρώτη τους εμπειρία με ένα φάντασμα. Σύμφωνα με τη λαογραφία, η Bloody Mary είναι ένα φάντασμα μιας γυναίκας που δολοφόνησε τα παιδιά της. Αν θέλετε να την δείτε, πηγαίνετε σε ένα μπάνιο (συνήθως σε σχολείου), σβήστε τα φώτα, σταθείτε μπροστά από έναν καθρέφτη, και επαναλάβετε το όνομα της τρεις φορές. Ενώ αμέτρητα παιδιά (και σίγουρα αρκετοί ενήλικες) έχουν δοκιμάσει να καλέσουν την Bloody Mary με τη χρήση της παραπάνω μεθόδου, δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα κατάφερε κάποιος από αυτούς. Μια τροποποιημένη έκδοση του θρύλου της Bloody Mary έγινε σε μια ταινία τρόμου με το όνομα "Candyman".

Το Φάντασμα των περασμένων Χριστουγέννων
Το περίφημο μυθιστόρημα του Charles Dickens's, "A Christmas Carol", παρουσιάζει τον σκληρό και φιλάργυρο Ebenezer Scrooge να αλλάζει χαρακτήρα, μετά από την επίσκεψη που είχε από 3 φαντάσματα. Τα φαντάσματα του παρελθόν, του παρόν και του μέλλοντος. Αντί το φάντασμα των περασμένων Χριστουγέννων να τρομάξει τον Σκρουτζ, του δείχνει οράματα του παρελθόντος για να τον κάνει να εκτιμήσει το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων.

Ένας παράξενος επιβάτης
Η ιστορία έχει ως εξής : Ένα ζευγάρι οδηγούσε μια κρύα χιονισμένη νύχτα, σε μια εθνική οδό κοντά στην Μινεσότα, ή τη Μοντάνα. Ξαφνικά, είδαν ένα ξυπόλυτο νεαρό κορίτσι να στέκεται στην άκρη του δρόμου φορώντας ένα φόρεμα και ένα πράσινο σάλι. Φυσικά σταμάτησαν για να την βοηθούν και την έβαλαν να κάτσει στο πίσω κάθισμα. Δεν μίλησε καθόλου, αλλά όταν την ρώτησαν που μένει, εκείνη έδειξε ένα αγρόκτημα που βρίσκονταν μπροστά τους σε κάποια απόσταση. Λίγα λεπτά αργότερα, η κοπέλα εξαφανίστηκε! Το ζευγάρι μπερδεμένο, πήγε στο αγρόκτημα και χτύπησε την πόρτα του σπιτιού. Μια ηλικιωμένη με γκρίζα μαλλιά γυναίκα τους άνοιξε και το ζευγάρι της εξήγησε ότι ο μυστήριος επιβάτης, τους είχε πει ότι αυτό ήταν το σπίτι του. "Αυτό είναι αδύνατον" τους απάντησε η γυναίκα. "Η κόρη μου πέθανε πριν από είκοσι χρόνια, σαν σήμερα".
Ακριβώς πίσω από την πόρτα, σε μια παλιά ξύλινη κρεμάστρα, κρέμονταν το πράσινο σάλι της κόρης της!
Είναι σίγουρος ότι θα έχετε ακούσει έστω και μία παρόμοια ιστορία για την πόλη σας...

Slimer
Ο Slimer είναι το τραγελαφικό πράσινο φάντασμα που πρωταγωνιστεί στις ταινίες "Ghostbuster" και τα κινούμενα σχέδια. Είναι πράσινος, είναι αντιπαθητικός, και γλοιώδεις. Στην πραγματικότητα ο Slimer αποδείχθηκε τόσο δημοφιλές στα παιδιά, ώστε πήρε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά "The Real Ghostbusters." Ένα ανασχηματισμένο κακό φάντασμα που προσχώρησε στην ομάδα Ghostbusters και το έκανε να είναι μεταξύ των πιο αξιοσημείωτων φαντασμάτων κινούμενων σχεδίων.


[Πηγή]

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι