Οπλικά συστήματα 2 δισ. ευρώ ετοιμάζεται να αγοράσει από τη Ρωσία η Σ.Αραβία



Η Σαουδική Αραβία είναι σχεδόν έτοιμη να υπογράψει συμφωνία 2 δισ. δολαρίων (1,4 δισ. ευρώ) για την αγορά όπλων όπλων από τη Ρωσία, δήλωσε το Σάββατο πηγή της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας.

«Οι εργασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί για μια σερά συμβολαίων που αφορούν την παράδοση ρωσικών όπλων και στρατιωτικής τεχνολογίας στη Σαουδική Αραβία, συνολικής αξίας δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων» δήλωσε η πηγή στο πρακτορείο Interfax.

Η Ριάντ θα μπορπύσε να αγοράσει έως και 150 ελικόπτερα -30 επιθετικά ελικόπτερα Mi-35 και έως 120 μεταγωγικά Mi-17-, πάνω από 150 άρματα μάχης T-90S, περίπου 250 τεθωρακισμένα και «αρκετές δεκάδες» συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, ανέφερε.

Τα συμβόλαια για την πώληση των αρμάτων και των ελικοπτέρων «θα μπορούσαν να υπογραφούν ακόμα και φέτος» διευκρίνισε στο Interfax.

Όπως επισημαίνει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Σαουδική Αραβία -στενός σύμμαχος των ΗΠΑ- μέχρι σήμερα αγοράζει τα περισσότερα όπλα της από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Δυτική Ευρώπη.

Το 2008, όμως, το Ριάντ και η Μόσχα υπέγραψαν συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας και η Ρωσία ελπίζει τώρα να κερδίσει έναν ακόμα πελάτη για την εξαγωγή οπλικών συστημάτων.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι