Nissan GT-R, ακόμα γρηγορότερο στο Ring

Nissan's mechanics celebrate their new record

Εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει μία μεγάλη κόντρα στον αυτοκινητιστικό κόσμο για το γρηγορότερο street legal αυτοκίνητο ίσως στην πιο θρυλική πίστα του κόσμου, το Nurburgring. Αυτή την στιγμή το ρεκόρ της πίστας το έχει, όσο περίεργο κι αν φαίνεται, η Chevrolet Corvette ZR1 με 7 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα.

Μεγάλη διαμάχη είχε ξεσπάσει πρόσφατα ανάμεσα στην Porsche και την Nissan με αφορμή το video που κυκλοφόρησε η Ιαπωνική εταιρία και δείχνει το Nissan GT-R να γράφει χρόνο χαμηλότερο από τη ναυαρχίδα της Porsche, την 911 GT-2. Η Porsche ισχυρίστηκε πως το GT-R στο video φορούσε slick ελαστικά τα οποία δεν είναι διαθέσιμα στην εργοστασιακή μορφή του αυτοκινήτου ενώ η Nissan έδωσε στην δημοσιότητα το video με τον επίμαχο γύρο και ανακοίνωσε πως όποιος θέλει μπορεί να εξετάσει το αυτοκίνητο και να δει αν έχουν γίνει βελτιώσεις. Απ’ ότι φαίνεται όμως, δεν είχε γραφτεί το τελευταίο επεισόδιο.

Η Nissan ξεκινάει την παράδοση των νέων μοντέλων GT-R που έχει κάποιες μικρές αλλά ιδιαίτερα ουσιαστικές βελτιώσεις: Ο κινητήρας πήρε 5 ίππους φτάνοντας πλέον τους 485, έγιναν αλλαγές στο πολυσηζητημένο Launch Control όπως και στο κιβώτιο, η κατανάλωση μειώθηκε ενώ το ντεπόζιτο της βενζίνης μεγάλωσε. Αν προσθέσουμε στα παραπάνω τις αλλαγές στις ρυθμίσεις της ανάρτησης και τα semi-slick optional ελαστικά ένας νέος, καλύτερος χρόνος ήταν αναμενόμενος.

Με τον Toshio Suzuki στο τιμόνι, το Nissan GT-R έκανε 7 λεπτά και 27 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσει τον γύρο στο Ring, ρίχνοντας τον χρόνο κατά 1.5 δευτερόλεπτο συγκριτικά με την πρώτη έκδοση του GT-R. Τώρα, το μόνο που μένει να δούμε είναι αν θα απαντήσει η Porsche, ή ακόμα και η Corvette ρίχνοντας ακόμα περισσσότερο το ρεκόρ..

[Disclaimer: Η συγκεκριμένη κόντρα είναι πρακτικά ανούσια πάντως. Υπάρχουν 2 σημαντικοί παράγοντες που επηρέαζουν τον χρόνο που θα γράψει ένα αυτοκίνητο: ο οδηγός (που εν προκειμένω μπορούμε να θεωρήσουμε ότι εκμεταλλέυεται πλήρως τις δυνατότητες του αυτοκινήτου) αλλά και οι συνθήκες που επικρατούν, τόσο οι καιρικές όσο και στην πίστα. Αφού οι χρόνοι γράφονται σε διαφορετικές μέρες, μπορούμε να πούμε ότι είναι μόνο ενδεικτικοί. Περισσότερο γίνονται για λόγους marketing παρά για λόγους ουσίας.]

[Πηγή]


 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι