Βλέπουν φαντάσματα σε κομμωτήριο... κελί!

Είναι λευκό και μοιάζει με καπνό. Κι όμως, όσοι το είδαν λένε πως η λευκή φιγούρα που μοιάζει να βγαίνει από το τζάκι είναι...
φάντασμα. Αν απλά το αφηγούνταν κάποιος, θα μπορούσε να μη γίνει πιστευτός. Ωστόσο η κάμερα είναι αδιάψευστος μάρτυρας πως κάτι απόκοσμο συνέβη στο κομμωτήριο του Χάρι Μπράουνς.

Η απάντηση στο γιατί να εμφανιστεί ένα φάντασμα σε κομμωτήριο, σίγουρα δεν είναι για να χτενιστεί ή για να κάνει βαφή. Ο 35χρονος κομμωτής είναι πεπεισμένος πως πρόκειται για φάντασμα, το οποίο μάλιστα δεν είδε μόνον εκείνος, αλλά και οι υπάλληλοί του. Αποδίδει την παρουσία του στο γεγονός ότι κάποτε ο χώρος αυτός ήταν κελί δικαστηρίου, στο οποίο γίνονταν οι απαγχονισμοί των καταδικασμένων.

Οι πελάτες του Βρετανού κομμωτή έλεγαν εδώ και χρόνια πως ο χώρος είναι στοιχειωμένος. Αυτή όμως είναι η πρώτη φορά που κάμερα καταγράφει την «απόκοσμη» επίσκεψη στο κομμωτήριο του Μπράουνς, που βρίσκεται στο Μάρκετ Χάρμπορο του Λεϊτσεστερσάιρ. «Ξέραμε εδώ και χρόνια πως υπήρχε φάντασμα στο κομμωτήριο, είναι όμως πολύ περίεργο που τώρα το βλέπουμε καταγεγραμμένο σε φιλμ» δηλώνει ο 35χρονος κομμωτής, που δεν κρύβει πως κάποιες από τις υπαλλήλους του έπαθαν πανικό με το θέαμα που αντίκρισαν. Αποκαλύπτει μάλιστα πως στο παρελθόν χάνονταν χωρίς εξήγηση ψαλίδια και βούρτσες μαλλιών. «Σε μια περίπτωση, πελάτης είδε δυο ανθρώπους να στέκονται δίπλα στο τζάκι, φορώντας περίεργα ρούχα. Πανικοβλήθηκε όταν του είπαμε πως εμείς δεν βλέπαμε τίποτα. Ετσι, αποφάσισα να ζητήσω τη βοήθεια ειδικών», συμπληρώνει ο ιδιοκτήτης του κομμωτηρίου.

Το θέαμα καταγράφηκε από την κάμερα που τοποθέτησαν στον χώρο οι φαντασματοκυνηγοί της οργάνωσης Ghost UK, πριν από λίγο καιρό. Ηταν 28 Φεβρουαρίου, στις 8.21 το βράδυ, όταν το φάντασμα έκανε την εμφάνισή του. Ενας από τους κυνηγούς υποστηρρίζει πως μάλλον πρόκειται για πρώην κρατούμενο. Την ώρα μάλιστα της εμφάνισης, η θερμοκρασία έπεσε απότομα στον χώρο, χωρίς κανέναν προφανή λόγο.

Ο Μπράουνς λέει τώρα πως τα φαντάσματα είναι καλοδεχούμενα στο κομμωτήριο, αρκεί να έχουν φιλικές διαθέσεις. Διαφορετικά, μπορεί και να κάνει εξορκισμό. Κάτι ανάλογο μπορεί πάντως να χρειαστεί να γίνει και στο Κάρντιφ, όπου το Street View της Google κατέγραψε μια περίεργη εικόνα γυναίκας, που δεν ήταν όμως ολοκληρωμένη. Δεν φαινόταν δηλαδή ολόκληρο το σώμα της, αλλά μόνο ένα μέρος του, σαν να επρόκειτο δηλαδή για φάντασμα. «Ειδικοί» υποστηρίζουν ότι πράγματι ήταν φάντασμα.

[Πηγή]

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι