Κατσικάκια προς σφαγή πουλά pet shop στην Αθήνα! (pics)

Κατσικάκια προς σφαγή πουλά pet shop στην Αθήνα! (pics)
Κατσικάκια μέσα σε κλουβιά βρίσκονται σε κατάστημα pet shop στην Αθήνα, σύμφωνα με το site adespoto.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, αναγνώστρια του adespoto κατήγγειλε το περιστατικό, στέλνοντας και φωτογραφίες από το pet shop, που βρίσκεται στο Περιστέρι.
Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από το κινητό της τηλέφωνο.
Το κατάστημα πουλά μικρά κατσικάκια, τα οποία κρατά σε πολύ μικρά κλουβιά, σε άθλιες συνθήκες, πάνω στο στενό πεζοδρόμιο που έχει καταληφθεί από τα κλουβιά με ζώα.
Το site αναφέρει: «H φιλόζωη έχει ήδη απευθυνθεί στη Δημοτική Αστυνομία, στο ΥΠΑΑΤ, στην Κτηνιατρική και το μόνο που έχει λάβει ως απάντηση είναι ότι θα πράξουν ό,τι πρέπει το... συντομότερο δυνατόν! Μάλιστα, η Δημοτική Αστυνομία είπε ότι δεν είναι αρμόδιότητά της να ελέγξει την άδεια πώλησης, αλλά μόνο να κάνει σύσταση για τον αποκλεισμό του... πεζοδρομίου».
«Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης του pet shop πουλά ανενόχλητος κατσικάκια, τα οποία, όπως λέει στους πελάτες, είναι ''προς πάχυνση και σφαγή", αν το θελήσουν.
Δικαίως η φιλόζωη αναρωτιέται αν επιτρέπεται η πώληση και η μετέπειτα... σφαγή του ζώου από οποιονδήποτε, χωρίς προβλέψεις υγειονομικές, αλλά και για την ευζωία του ζώου!!!
[...] Το όνομα της καταγγέλουσας και η οδός του καταστήματος είναι στη διάθεση των Αρχών, ενώ προχωρήσαμε ήδη ως adespoto.gr στην καταγγελία του θέματος στο Δήμο και στην Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία. Θα εφαρμόσουν το νόμο όπως οφείλουν ή τα ζωάκια θα συνεχίζουν να πωλούνται ως πασχαλινά δώρα ή, ακόμα χειρότερα... μεζέδες;».

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι