Διαμαντίδης: Δόξα τω Θεώ μπήκε

Διαμαντίδης: Δόξα τω Θεώ μπήκεΔιαμαντίδης: Δόξα τω Θεώ μπήκε
Το πρώτο χαρακτηριστικό στοιχείο του Παναθηναϊκού της φετινής σεζόν είναι η μαχητικότητα σύμφωνα με τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο ηγέτης των «πρασίνων» μίλησε μετά την μεγάλη νίκη του «εξάστερου» στη Βαρκελώνη στην κάμερα της Nova και αρχικά σχολίασε ότι: «Το σημαντικό είναι η νίκη. Μετά το πρώτο ματς, που χάθηκε, το δεύτερο πολύ πιο δύσκολο. Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Καταφέραμε να οδηγήσουμε το ματς στο σουτ. Και η τύχη μετράει στο μπάσκετ, εκτός από ικανότητα».
«Σίγουρα όταν έχεις την μπάλα πιστεύεις ότι θα σκοράρεις», είπε για την τελευταία επίθεση του Παναθηναϊκού ο Διαμαντίδης. «Δόξα τω Θεώ μπήκε. Η ομάδα αυτή έτσι πάει τόσα χρόνια. Βήμα, βήμα και χαμηλά το κεφάλι». «Ο κόουτς είχε σχεδιάσει μια επίθεση να παίξω πικ εν ρολ με Στεφάν Λάσμε», περιέγραψε ο «Τρισδιάστατος». «Εκείνοι αποφάσισαν να κάνουν αλλαγή και επειδή είδα τον Τζαβάι να με μαρκάρει, σκέφτηκα να πάω μέσα, αλλά όταν είδα το Τζαβάι να παραπατάει αποφάσισα τρίποντο».
«Η ανηφόρα είναι μεγάλη»
«Δεν έχει τελειώσει τίποτα», υπογράμμισε ο Διαμαντίδης και εξήγησε πως: «Παίξαμε με το φαβορί της Ευρωλίγκας. Έμπειρη ομάδα με καλό προπονητή, δεν νιώθουν από έδρες σε αυτό το επίπεδο. Η ανηφόρα είναι μεγάλη. Πρέπει να σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι. Είτε χάνουμε, είτε κερδίζουμε, μαχόμαστε. Είμαστε μαχητικοί και ακολουθούμε το πλάνο μας». «Δεν είναι να τα καταφέρω εγώ», επισήμανε ο «Τρισδιάστατος». «Εάν παίζαμε πινγκ πονγκ να λέγαμε να τα καταφέρω, αλλά εδώ μιλάμε για ομαδικό άθλημα. Η ομάδα μας είναι αυτή που είναι, έχουμε βελτιωθεί αρκετά. Δεν είπε κανείς ότι ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί. Παραμένει το φαβορί η Μπαρτσελόνα».
«Το 2011 πέρασε», παρατήρησε ο Διαμαντίδης σε ερώτηση για την επανάληψη του... θαύματος πριν δύο χρόνια και του αποκλεισμούς της Μπαρτσελόνα. «Εύχομαι το κοινό στοιχείο να είναι ότι παλεύουμε τα ματς. Ότι παλέψαμε και δώσαμε το 100% να ξέρουμε μετά τον αγώνα. Στο επίπεδο Ευρωλίγκας δεν παίζουν μεγάλο ρόλο οι έδρες. Να σκέφτομαι την τακτική μας και να κάνουμε την δουλειά μας στο παρκέ».
«Συγκινημένος δεν είμαι, χαρούμενος είμαι», εξομολογήθηκε ο ηγέτης του Παναθηναϊκού και πρόσθεσε ότι: «Να ξεκουραστούμε και να δούμε πως θα γίνουμε καλύτεροι».

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι