Ο καιρός της Μεγάλης Εβδομάδας

Ο καιρός της Μεγάλης Εβδομάδας
Θετικές είναι οι προγνώσεις των μετεωρολόγων για τον καιρό κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και την Κυριακή του Πάσχα.

Οι εκδρομείς θα έχουν σύμμαχο τον καλό καιρό που θα συνοδεύεται από υψηλές θερμοκρασίες.

Ειδικότερα, τη Μεγάλη Τρίτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 16 έως 32 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 17 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 17 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 18 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 28 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά στα κεντρικά και βορειοανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Ηλιοφάνεια αναμένεται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 31 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Ηλιοφάνεια και στη Θεσσαλονίκη, καθώς η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα και τη Μεγάλη Τετάρτη. Η θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι. Στα ανατολικά βορείων διευθύνσεων 3 με 5 και από το απόγευμα της Τρίτης στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Την Μεγάλη Πέμπτη και την Μεγάλη Παρασκευή θα σημειωθούν αραιές τοπικές νεφώσεις στα βόρεια κυρίως τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά τη Μεγάλη Παρασκευή.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι