Video-σοκ: Η στιγμή της εκτέλεσης του Ελληνα ομήρου στη Νιγηρία


Επιβεβαιώθηκε και από το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ότι ο Έλληνας πολίτης που είχε πέσει θύμα απαγωγής στη Νιγηρία από ισλαμιστές αντάρτες είναι νεκρός. Οι αντάρτες εκτέλεσαν ακόμη έξι ομήρους όλους χριστιανούς.

Σε ανάλογη επιβεβαίωση προχώρησε και το υπουργείο εξωτερικών της Ιταλίας, για τον Ιταλό πολίτη που είχε επίσης πέσει θύμα απαγωγής. Μαζί τους ήταν επίσης ένας Βρετανός και 4 Λιβανέζοι.

Όλοι τους εργάζονταν σε εταιρεία λιβανέζικων συμφερόντων στη Νιγηρία και έπεσαν θύματα απαγωγής στις 16 Φεβρουαρίου, από την Ισλαμική οργάνωση Ανσάρου, παρακλάδι της Μπόκο Χαράμ που δρα στην περιοχή.

Τα μέλη της οργάνωσης σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν ότι προχώρησαν στην εκτέλεση των 7 ομήρων σε αντίποινα για τις προσπάθειες των βρετανικών και των νιγηριανών αρχών να τους σώσουν.

Πτώματα των ομήρων που εκτέλεσε η ισλαμιστική οργάνωση Ανσάρου στη Νιγηρία στους οποίους περιλαμβάνεται και ένας Ελληνας πολίτης, αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, το βίντεο που έχει αναρτηθεί στο YouTube, είναι θολό και χωρίς ήχο και δείχνει τουλάχιστον τέσσερα από τα θύματα τα οποία απήχθησαν τον περασμένο μήνα.

Το βίντεο φέρει στα αραβικά τον τίτλο: «Ο θάνατος επτά χριστιανών ομήρων στη Νιγηρία».

Δεν επιβεβαιώνει η Νιγηρία

Ωστόσο οι αρχές της Νιγηρίας δεν έχουν επιβεβαιώσει το θάνατο των επτά ομήρων, τους οποίους υποστήριξε το Σάββατο πως σκότωσε η ισλαμιστική οργάνωση Ανσάρου.

«Η ανακοίνωση δεν έχει επιβεβαιωθεί και όσο δεν επιβεβαιώνεται, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να απελευθερώσουμε (τους ομήρους) και να διασφαλίσουμε την ασφάλειά τους», δήλωσε σήμερα ο νιγηριανός υπουργός Εσωτερικών Άμπα Μόρο προς το βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Οι αρχές της Ιταλίας, της Βρετανίας και της Ελλάδας θεώρησαν χθες Κυριακή πως είναι πιθανό οι επτά όμηροι να είναι νεκροί, μετά την ανακοίνωση της εκτέλεσής τους από την Ανσάρου — μια πληροφορία η οποία αναμεταδόθηκε το Σάββατο από το SITE, το αμερικανικό δίκτυο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστότοπων.

«Οι χώρες που επηρεάζονται (από τη σύλληψη των ομήρων) μπορούν να πιστεύουν πως αυτό έχει συμβεί, αλλά από την πλευρά της, η χώρα όπου αυτό συνέβη, βασισμένη σ’ αυτό που βλέπει, κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των ανθρώπων και ελπίζει ότι είναι ζωντανοί», πρόσθεσε ο νιγηριανός υπουργός Εσωτερικών.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι