To Hollywood 100 χρόνια πριν, ένα όμορφο χωριουδάκι [εικόνες]

Το Hollywood δεν ήταν πάντα το κέντρο του κινηματογραφικού χώρου και του σύμπαντος των διασήμων. Φωτογραφίες που τραβήχθηκαν πριν από 100 (ή και περισσότερα) χρόνια αποδεικνύουν πως ο πιο γνωστός προρισμός του Λος Άντζελες ήταν κάποτε ένα ήσυχο και γραφικό χωριό.
Πολλά χρόνια προτού η κινηματογραφική βιομηχανία ριζώσει στη Νότια Καλιφόρνια, η περιοχή του Hollywood δεν ήταν τίποτα άλλο από μια ήσυχη πόλη, γεμάτη χωράφια, άλογα, μεγάλες εκτάσεις και πλανόδιους πωλητές. Καμία σχέση με τη σημερινή της εικόνα δηλαδή, γράφει το cosmo.gr.
Οι vintage φωτογραφίες της πρωτεύουσας του πλούτου και της χλιδής, με την περίφημη λεωφόρο Walk of Fame και την πινακίδα με τα μεγάλα γράμματα στους λόφους πάνω από το Λος Άντζελες, μας δίνουν μια ιδέα του πώς ήταν το παλιό, καλό και αυθεντικό Hollywood.
Καθώς ο 20ος αιώνας προχωρούσε, το Χόλιγουντ άρχισε να αλλάζει όψη. Φτιάχτηκαν δρόμοι και πεζοδρόμια, εκκλησίες, σχολεία και βιβλιοθήκη. Αργότερα ήρθε το πρώτο κινηματογραφικό στούντιο (της εταιρίας Nestor) να κάνει την αρχή και στη συνέχεια εμπορικά κέντρα, εστιατόρια, κινηματογράφοι, clubs. Σταδιακά, η εικόνα του Hollywood άρχισε να παίρνει τη σημερινή της μορφή:να γίνεται δηλαδή το συνώνυμο της Αμερικανικής κινηματογραφικής βιομηχανίας και του κόσμου του θεάματος.
http://www.enimerwsi.gr/wp-content/uploads/2013/03/fetcher_1974.jpeg
http://www.enimerwsi.gr/wp-content/uploads/2013/03/fetcher_2156.jpeg
http://www.enimerwsi.gr/wp-content/uploads/2013/03/fetcher_399.jpeg
http://www.enimerwsi.gr/wp-content/uploads/2013/03/fetcher_479.jpeg
http://www.enimerwsi.gr/wp-content/uploads/2013/03/fetcher_563.jpeg

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι