Στροφή στο ναρκοτουρισμό επιχειρεί η Ελλάδα

Την απελευθέρωση όλων των ναρκωτικών ουσιών στη χώρα μας αποφάσισε η Κυβέρνηση για να προσελκύσει τουρίστες που επιδίδονται στον λεγόμενο ναρκοτουρισμό.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ομονοίας, μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά, του Γιάννη Στουρνάρα, της Όλγας Κεφαλογιάννη και του Ανδρέα Λυκουρέντζου, εξετέστηκαν διάφορες προτάσεις για την τόνωση του ελληνικού τουρισμού, μιας εκ των ναυαρχίδων της ελληνικής οικονομίας. Η Υπουργός Τουρισμού, πρότεινε τη δημιουργία διαφημιστικών σποτ τα οποία θα έχουν υποστεί επεξεργασία και θα εμφανίζουν τη χώρα μας σαν επίγειο παράδεισο, ο Πρωθυπουργός αντιπρότεινε η καμπάνια να εστιάσει στην πατρίδα του, την Καλαμάτα ωστόσο τη λύση έδωσε ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος έριξε στο τραπέζι την ιδέα του ναρκοτουρισμού, η οποία και έγινε δεκτή με ενθουσιασμό.
Το σχέδιο του κυρίου Λυκουρέντζου βασίζεται στην αλλαγή της νομοθεσίας στο Άμστερνταμ, την κατεξοχήν πόλη του ναρκοτουρισμού, καθώς η απαγόρευση πώλησης ναρκωτικών σε τουρίστες αναμένεται να τους οδηγήσει σε αναζήτηση νέων προορισμών. Το κενό αυτό στην αγορά θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί η χώρα μας, η οποία θα προχωρήσει σε απελευθέρωση όλων των ναρκωτικών ουσιών και την αναγνώριση του εμπόρου ναρκωτικών ως νόμιμο επάγγελμα. Προκειμένου να προλάβει μάλιστα τις αντιδράσεις από την κοινωνία, το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία ειδικών ζωνών στις οποίες θα επιτρέπεται η ελεύθερη χρήση ναρκωτικών, στα πρότυπα της αμερικάνικης σειράς «The Wire» της οποίας είναι μεγάλος φαν ο Πρωθυπουργός. Το σχέδιο νόμου, που αναμένεται να κατατεθεί την προσεχή Πέμπτη, θα καλεί τις δημοτικές αρχές να επιλέξουν την περιοχή που θα μετατραπεί σε ζώνη ελεύθερης διακίνησης ναρκωτικών.
Ο ναρκοτουρισμός εκτιμάται ότι θα τονώσει και την κίνηση στην αγορά καθώς η πώληση βελονών, λαστίχων, bong αλλά και τουριστικών T-shirt θα επιφέρει μεγάλα έσοδα ενώ η φορολογία από τις πωλήσεις των ουσιών υπολογίζεται πως θα φέρει πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ στα δημόσια ταμεία μέχρι το τέλος του έτους. Η καμπάνια με κεντρικό σύνθημα «Live your Meth in Greece» αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, με πρωταγωνιστές τη μάνα ρέιβερ και τον συμπαθή νεαρό που βλέπει κύκλους.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι