ΔΕΙΤΕ: Αυτοί είναι οι 5 Ρώσοι ολιγάρχες που θα πληρώσουν το μεγαλύτερο φόρο στην ΚύπροΕάν η Κύπρος υποχωρήσει στις πιέσεις της Ε.Ε. και δεχθεί την πρόταση φορολόγησης των τραπεζικών καταθέσεων, πολλοί θα κληθούν να πληρώσουν τη «νύφη». Πέντε όμως Ρώσοι... 


μεγιστάνες ολιγάρχες θα την πληρώσουν ακριβότερα από οποιονδήποτε άλλο, αναφέρει σε σημερινό της άρθρο η Huff Post:

Αλεξάντερ Αμπράμοφ
Μεγιστάνας της χαλυβουργίας με περιουσία που ανέρχεται στα 4.6 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes, είναι ένας από τους πιο «ορατούς» στόχους. Ο Αμπράμοφ μετέφερε ένα πολύ μεγάλο μέρος του πλούτου του στην Κύπρο, αφού πρώτα απέκτησε διάφορες βιομηχανίες μετάλλου, καθώς και την κυπριακή υπηκοότητα. Ιδιαίτερο θόρυβο προκάλεσε η περυσινή κίνησή του να χτίσει την ακριβότερη έπαυλη στη Νέα Ζηλανδία.


http://www.enimerwsi.gr/wp-content/uploads/2013/03/fetcher_1.gif
Ντμίτρι Ριμπόλοφλεφ
Μεγιστάνας της βιομηχανίας λιπασμάτων με περιουσία που ξεπερνά τα 9.1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes, είναι γνωστός για την επαγγελματική ομάδα ποδοσφαίρου στο Μονακό, της οποίας είναι ιδιοκτήτης, καθώς και για την «ηχηρή» παρουσία του στην αγορά ακινήτων της Νέας Υόρκης: το 2011 αγόρασε για την κόρη του Εκατερίνα penthouse στο Central Park West έναντι 88 εκ. δολαρίων. Επίσης, είναι μεγαλομέτοχος στη μεγαλύτερη τράπεζα της Κύπρου.

http://www.enimerwsi.gr/wp-content/uploads/2013/03/fetcher_2200.jpeg

Αλεξέι Μορντάσοφ
Μεγαλοεπενδυτής στη βιομηχανία μετάλλων, η περιουσία του οποίου ανέρχεται στα 12.8 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes, διατηρεί ένα μεγάλο μέρος των επιχειρηματικών του συμφερόντων στην Κύπρο. Είναι επίσης γνωστός για την αφειδή στήριξη που προσφέρει σε μείζονα πολιτιστικά ιδρύματα και στον αθλητισμό

http://www.enimerwsi.gr/wp-content/uploads/2013/03/fetcher_3128.jpeg
Βλαντιμίρ Ποτάνιν
Μεγιστάνας της βιομηχανίας εξόρυξης νικελίου, διαθέτει περιουσία 14.3 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes, ενώ διατηρεί κεντρικά γραφεία πολλών εταιρειών του στην Κύπρο. Είναι γνωστός για τη συνεισφορά του στον κόσμο της τέχνης, καθώς προσφέρει τις υπηρεσίες του σε πολλά μουσεία της Ρωσίας, της Γαλλίας και των ΗΠΑ. Επίσης, το γύρο του κόσμου έκανε η δήλωσή του στο Bloomberg News: «Η Κύπρος τα σκάτωσε…».

http://www.enimerwsi.gr/wp-content/uploads/2013/03/fetcher_497.jpeg
Βλαντιμίρ Λίζιν
Βαρόνος της βιομηχανίας μεταφορών με περιουσία 14.1 δισ. δολάρια, χρησιμοποιεί την Κύπρο ως επενδυτικό όχημα της επιχειρηματικής αυτοκρατορίας του. Πέρυσι, έγινε πρωτοσέλιδο όταν δήλωσε έτοιμος να προσφέρει σε κάθε Ρώσο αθλητή που θα κατάφερνε να αποσπάσει χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 1 εκατομμύριο δολάρια. Επίσης, στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για παράνομη μεταφορά όπλων στη Συρία μέσω εφοπλιστικής εταιρείας του. Ο ίδιος αρνήθηκε την κατηγορία.

http://www.enimerwsi.gr/wp-content/uploads/2013/03/fetcher_577.jpeg

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι