«Πόλεμος» στις φυλακές Τρικάλων – Σφοδρή ανταλλαγή πυρών κατά την προσπάθεια απόδρασης με ελικόπτερο του Βλαστού

http://images.watchit.gr/?h=352&w=600&src=http://www.newsit.gr/files/Image/2013/02/24/elikoptero_trikala1.jpg
Περισσότερο με πόλεμο έμοιαζε αυτό που συνέβη νωρίς το απόγευμα της Κυριακής στις φυλακές Τρικάλων, απ' όπου ο Παναγιώτης Βλαστός, φυλακισμένος για φόνους και την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, προσπάθησε να αποδράσει με ελικόπτερο. Αλλά το φιάσκο Παλαιοκώστα, δεν επαναλήφθηκε.

Αυτή τη φορά, ο βαρυποινίτης δεν κατάφερε να ανέβει στο ελικόπτερο και να αποδράσει!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο είχε νοικιαστεί «τηλεφωνικά» πριν από λίγες ημέρες από εταιρεία ενοικιάσεων ελικοπτέρων στον Ασπρόπυργο. Θα έπαιρνε τους επιβάτες από το Πήλιο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Παρέλαβε τους δύο επιβάτες, έναν Έλληνα και έναν Αλβανό και ξεκίνησε προς Θεσσαλονίκη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πιλότος ενώ πετούσε πάνω από τον Πλαταμώνα δήλωσε βλάβη και ότι θα επέστρεφε πίσω. Ωστόσο αυτό ποτέ δεν έγινε. Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο οι δύο «επιβάτες» να απείλησαν πιλότο και τεχνικό προκειμένου να κατευθυνθούν στις φυλακές των Τρικάλων. Αστυνομικές πληροφορίες αναφέρουν πως ο Έλληνας «πειρατής» του ελικοπτέρου, φαίνεται να είναι παλιός γνώριμος των αρχών και παλιός συνεργάτης του Παναγιώτη Βλαστού.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν συνολικά 4 άτομα: ο χειριστής και ο τεχνικός, Έλληνες και δυο, και δυο δράστες, ένας έλληνας κι ένας Αλβανός. Έφεραν βαρύτατο οπλισμό (καλάσνικοφ και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς), ενώ φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι