Facebook: Ψάξτε φίλους διαφορετικά!

Π
ροηγμένες δυνατότητες αναζήτησης των κοινών ενδιαφερόντων ανάμεσα σε διαδικτυακούς φίλους λανσάρει η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, Facebook, σύμφωνα με το BBC. Η «έξυπνη» μηχανή αναζήτησης του δικτύου θα επιτρέπει στους χρήστες να ψάχνουν κάθε είδους πληροφορίες στο περιεχόμενο που έχει δημοσιευτεί στο προφίλ του κάθε διαδικτυακού τους φίλου.
Με λίγα λόγια, για την αναζήτηση θα αξιοποιούνται ατομικές πληροφορίες, φωτογραφίες, βίντεο, προσωπικές ενημερώσεις καθώς και ενημερώσεις τοποθεσίας.
Για παράδειγμα, ο χρήστης θα μπορεί να εντοπίσει ποιοι από τους φίλους του τρώνε σούσι ή ποιοι ενθουσιάστηκαν με την τελευταία ταινία του Τζέιμς Μποντ.
«Δεν σκοπεύουμε να λανσάρουμε μια μηχανή αναζήτησης» διευκρίνισε ο ιδρυτής του acebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, υπογραμμίζοντας ότι «σε περίπτωση που ένας χρήστης αδυνατεί να βρει αυτό που ψάχνει, εμείς απλώς του προσφέρουμε μια επιπλέον δυνατότητα αναζήτησης».
Η εφαρμογή της σύνθετης αυτής μεθόδου αναζήτησης ανάμεσα στα άτομα ενός δικτύου της εμβέλειας του Facebook, με περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο μέλη, εμφανίζει εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης.
Και τούτο διότι η ίδια τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό του ιδανικού υποψηφίου για μια θέση εργασίας.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι