Στις 100 οι προσαγωγές από την αστυνομία στη Βίλα Αμαλίας

Στις 100 οι προσαγωγές από την αστυνομία

Επιχειρήσεις σε βίλα Αμαλία και γραφεία ΔΗΜΑΡ

Σε 100 προσαγωγές καταληψιών στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς και στη βίλα Αμαλία προχώρησε η αστυνομία, σε δύο διαφορετικές επιχειρήσεις που πραγματοποίησε σήμερα το πρωί.

Πριν από λίγη ώρα περίπου 40 άτομα προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ, τα οποία είχαν καταλάβει τα γραφεία του κόμματος του Φώτη Κουβέλη στην Αγίου Κωνσταντίνου.

Είχε προηγηθεί επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στη βίλα Αμαλία, μετά την ανακατάληψή της γύρω στις 7:30 το πρωί.

Όλα ξεκίνησαν όταν, σύμφωνα με την αστυνομία, αντιεξουσιαστές, φορώντας αντιασφυξιογόνες μάσκες, εισέβαλαν στο κτίριο αιφνιδιάζοντας τη διμοιρία των ΜΑΤ, που υπήρχε έξω από αυτό για φύλαξη.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών, ωστόσο οι καταληψίες παρέμειναν μέσα στο κτήριο, όπου είχαν εγκαταστήσει μεγάφωνα καλώντας σε συγκέντρωση έξω από τη βίλα.

Τελικά η αστυνομία απομάκρυνε τους καταληψίες, οι οποίοι προσήχθησαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ), χωρίς να προβάλουν αντίσταση.

Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Δεκεμβρίου η αστυνομία είχε προχωρήσει στην εκκένωση του κτηρίου, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη.

Εντός της βίλας είχαν βρεθεί περίπου 1.500 μπουκάλια, ένα δοχείο με εύφλεκτο υγρό, αντιασφυξιογόνες μάσκες, κροτίδες μεγάλου μεγέθους, πτυσσόμενο γκλομπ, μαχαίρια, σφεντόνες, μεταλλικά σφαιρίδια και μικροποσότητες κάνναβης.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι