Μιχαλολιάκος: "Σε περίπτωση που η "Χρυση Αυγή" τεθεί εκτός νόμου θα κάνω ..."

Την δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα προαναγγέλλει ο Νίκος Μιχαλολιάκος σε περίπτωση που η Χρυσή Αυγή τεθεί εκτός νόμου και υποστηρίζει πως έτσι θα πάρει… διπλάσιο ποσοστό.

Η δήλωση αυτή του κ. Μιχαλολιάκου έρχεται μετά την επίσημη τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος ζήτησε την Τρίτη να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή. Ο κ. Μιχαλολιάκος μιλώντας στον ιστότοπο ethnikismos.net, υποστήριξε με έπαρση πως το μόνο που μπορεί να πετύχουν όσοι επιδιώκουν να τεθεί εκτός νόμου το κόμμα του είναι να διπλασιάσουν τα ποσοστά του. Στη συνέχεια ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής υποστήριξε πως το ποσοστό του κόμματός του είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που εμφανίζεται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις ενώ διευκρίνισε πως οι θέσεις του κόμματός είναι δεδομένες και δεν αλλάζουν, ακόμη κι αν αυτό έχει ως συνέπεια την δημοσκοπική πτώση του.

Τέλος ερωτηθείς για τον χρόνο των εκλογών ο κ. Μιχαλολιάκος απέφυγε να κάνει προβλέψεις. «Δεν επιθυμώ να κάνω πολιτικές προβλέψεις. Το τοπίο είναι τόσο ρευστό, ώστε θα ήταν παρακινδυνευμένες. Με δεδομένο πάντως ότι δεν βλέπω ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση, δεν βλέπω πολύ πιθανό να γίνουν μέσα στο 2013 εκλογές. Άλλωστε, με τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα και να γίνουν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να κυβερνήσει, εκτός εάν προσδεθεί απόλυτα με το Μνημόνιο. Στην περίπτωση αυτή, ναι, μπορεί να γίνουν πρόωρες εκλογές.»

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι