Ετσι περνούν οι πλούσιοι στις φυλακές Κορυδαλλού !

Η 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού "φιλοξενεί" πολιτικούς, επιχειρηματίες και άλλοτε οικονομικούς παράγοντες της χώρας.
Σύμφωνα με τον αρχιφύλακα και αντιπρόεδρο των σωφρονιστικών υπαλλήλων Αντώνη Αραβαντινό, πρόκειται για "πλούσιους που περνάνε καλά και στις φυλακές".

Ανάμεσα στους "υψηλούς φιλοξενούμενους" της 6ης πτέρυγας περιλαμβάνονται ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας, ο γνωστός επιχειρηματίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη Γιώργος Σαχπατζίδης, ο έτερος επιχειρηματίας της υπόθεσης Αστέριος Οικονομίδης, αλλά και ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος.
Οι σχέσεις μεταξύ τους, όπως σημειώνεται στα "Νέα", δεν είναι οι καλύτερες ακόμα και αν το κατηγορητήριο τους θέλει να δρούσαν σαν ομάδα που ξέπλενε μαύρο χρήμα από μίζες.
Όπως λέγεται, δεν έχει καμία επαφή ο Άκης Τσοχατζόπουλος ούτε με τον εξάδελφό του ούτε με τον παλαιό συνεργάτη του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Στην πτέρυγα των "διάσημων κατηγορούμενων" κρατείται ο πρώην μεγαλοπαράγοντας του ποδοσφαίρου Μάκης Ψωμιάδης, ο οποίος μάλιστα έχει φροντίσει να είναι στο ίδιο κελί με τον γιο του Σταύρο Ψωμιάδη, ο οποίος μπήκε στη φυλακή λίγο καιρό μετά τον πατέρα του.
Εκεί βρίσκεται και ο Λάκης Γαβαλάς, ο οποίος μέχρι πρότινος μονοπωλούσε τις εκπομπές και τις σελίδες των περιοδικών λάιφσταϊλ. Ο γνωστός μόδιστρος, μετά τις διαδοχικές συλλήψεις και αφού προηγουμένως είχε κάνει μία στάση στις φυλακές του Μαλανδρίνου για χρέη προς το Δημόσιο και μη καταβολή ΦΠΑ, κατέληξε και αυτός στην 6η πτέρυγα του Κορυδαλλού.
Δικηγόροι που έτυχε να τον συναντήσουν υπό συνθήκες κράτησης έχουν να λένε ότι είναι ιδιαίτερα ευγενής. Φροντίζει εξάλλου και μέσα στη φυλακή να διατηρείται σε καλή φυσική κατάσταση. Για τον λόγο αυτόν αθλείται όσο περισσότερο μπορεί. Όσοι ξέρουν τις διατροφικές του συνήθειες, λένε ότι έχει αδυναμία στις ρυζογκοφρέτες, τις οποίες αγοράζει από την καντίνα των φυλακών.
Συγκάτοικος στην ίδια πτέρυγα, ίσως από τους παλιότερους εκεί, είναι και ο τελευταίος κρατούμενος από τους πρωταίτιους της χούντας Νίκος Ντερτιλής.
Η "μάζωξη" στην 6η πτέρυγα
Όπως λέει ένα σωφρονιστικός υπάλληλος, υπάρχει ένας βασικός λόγος που όλοι αυτοί οι κρατούμενοι συγκεντρώνονται σε μία πτέρυγα και αυτός δεν είναι άλλος από το να αποφευχθούν ενδεχομένως βίαια επεισόδια εις βάρος τους ή ακόμα και να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από άλλους ποινικούς κρατουμένους.
Οι ένοικοι της 6ης πτέρυγας, κατά κοινή ομολογία όσων γνωρίζουν καλά τα κατατόπια των φυλακών, έχουν την τύχη να μη στριμώχνονται με πολλούς άλλους μαζί στον ίδιο θάλαμο. Οι πιο προνομιούχοι βρίσκονται μόνοι τους σε ένα κελί, ενώ άλλοι είναι υποχρεωμένοι να μοιράζονται με κάποιους άλλους τις λεγόμενες σουίτες του Κορυδαλλού. Όλα όμως τα κελιά διαθέτουν τηλεόραση.
 http://news247.gr/

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι