Ανήλικος αυτοπυρπολήθηκε μετά το διορισμό Τζιπίνγκ

 Ανήλικος αυτοπυρπολήθηκε μετά το διορισμό Τζιπίνγκ
 
Ένας 14χρονος Θιβετανός αυτοπυρπολήθηκε σήμερα στη βορειοδυτική Κίνα, λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του διορισμού του Ξι Τζινπίνγκ, του πρώτου στην ιεραρχία του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Ο νεαρός Καρπόνγκια έγινε παρανάλωμα του πυρός στο Γκάρτσε, στην περιφέρεια Τονγκρέν της επαρχίας Τσινγκχάι, σύμφωνα με το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων.
Ο 14χρονος αυτοπυρπολήθηκε αφού δύο άλλοι Θιβετανοί είχαν κάνει το ίδιο τη Δευτέρα στην ίδια περιφέρεια. Χθες χιλιάδες Θιβετανοί συγκεντρώθηκαν στην περιφέρεια Τονγκρέν για να προσευχηθούν για τους δύο άνδρες, ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση Εκστρατεία για το Θιβέτ.
Οι αυτοπυρπολήσεις Θιβετανών έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες εβδομάδες καθώς πλησίαζε η ημερομηνία έναρξης του συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος, στο τέλος του οποίου η Κίνα απέκτησε νέο ηγέτη.
Πριν απ’ αυτές τις τρεις αυτοπυρπολήσεις, 69 άνθρωποι είχαν αυτοπυρποληθεί ή είχαν επιχειρήσει να το κάνουν από την αρχή του Μαρτίου του 2011 στις περιοχές του Θιβέτ που βρίσκεται υπό την κυριαρχία της Κίνας, σύμφωνα με την θιβετανική κυβέρνηση που είναι εξόριστη στην Ινδία.
(Φωτογραφία αρχείου)

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι