"Η Ελλάδα μας έχει δώσει 80 εκατ. € σε τόκους"

Πεπεισμένη ότι η Ελλάδα θα είναι και το 2013 μέλος της Ευρωζώνης, καθώς αποτελεί ακλόνητη βούληση όλων των ομολόγων της στην Ευρωζώνη να διατηρήσουν τη συνοχή της ζώνης και να ενισχύσουν τις προβληματικές χώρες, μέσα από μεταρρυθμίσεις, δηλώνει η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Maria Fekter, σε σημερινή συνέντευξή της στη μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ».
 Όπως σημειώνει, η απόφαση ως προς την εκταμίευση ή μη της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, μπορεί να ληφθεί μόνο μετά την παρουσίαση της τελικής έκθεσης της τρόικας. Aυτό συζητήθηκε και κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, ενώ, κατά την άποψή της, σημαντικό είναι το κατά πόσον η Ελλάδα έχει τηρήσει τους όρους.
Σε σχέση με το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου για την υλοποίηση από την Ελλάδα του προγράμματος, αναφέρει ότι θα πρέπει να αναμένεται η τελική έκθεση, καθώς οι όποιες περαιτέρω αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν στη βάση σοβαρών αποτελεσμάτων και, αυτήν τη στιγμή, φήμες και εικασίες δεν βοηθούν κανέναν, ενώ η Ελλάδα θα πρέπει να είναι σε θέση, από οικονομική άποψη, να σταθεί και πάλι στα πόδια της.
Η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών επισημαίνει συγχρόνως στη συνέντευξή της το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει καταβάλει ήδη στην Αυστρία το ποσό των 80 εκατομμυρίων ευρώ σε τόκους, για το ποσό του 1,5 δισ. που αφορά την Ελλάδα ως διμερή δάνεια από την Αυστρία και των οποίων η απόσβεση θα αρχίσει σε δέκα χρόνια, αλλά των οποίων οι τόκοι καταβάλλονται ήδη.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι