Σήμερα παρουσιάζεται το Iphone 5

Φωτογραφία για iPhone 5: Τα 7 πράγματα που περιμένουμε να δούμε
Λίγες ώρες έμειναν για την παρουσίαση του νέου iPhone από την Apple στο San Francisco στα πλαίσια ενός τεχνολογικού event και η αγωνία έχει φτάσει στο κόκκινο. Οι φήμες τους τελευταίους μήνες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής είχαν οργιάσει... με τις φωτογραφίες από το σασί και το νεό look, να διαδέχονται η μια την άλλη.

Δεν θα σταθούμε σε αερολογίες, όμως θα παρουσιάσουμε 7 πράγματα που περιμένουμε να δούμε κατά 90% στο iPhone 5 ή τουλάχιστον θα θέλαμε να δούμε.

Νούμερο 1: Οθόνη

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες μιλούν για διαγώνιο 4 ιντσών (έναντι των 3.5 που έχουμε σήμερα στο 4S) και διαφορετική αναλογία πλευρών. Η οθόνη του νέου iPhone αποτελεί ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι του παζλ που έχει να συμπληρώσει το βράδυ της Τετάρτης η Apple ενώπιον των δημοσιογράφων και του καταναλωτικού κοινού. Για τον Αμερικάνικο κολοσσό τα περιθώρια έχουν στενέψει αν σκεφτεί κανείς ότι οι ανταγωνιστές σε αυτό το τομέα έχουν σαφές προβάδισμα άρα δεν υπαρχει χρόνος για χάσιμο.
Νούμερο 2: Μπαταρία

Η μπαταρία του iPhone 4S είναι ένας ζωντανός εφιάλτης για τους κατόχους του, μιας και χρειάζεται να το συνδέσουμε στο φορτιστή ακόμα και 2 φορές τη μέρα. Η Apple μαζί με τις αλλάγες στο iOS 6 σίγουρα θα φροντίσει να προσφέρει στους καταναλωτές περισσότερη αυτονομία.

Νούμερο 3: Υποδοχή για PC, Mac και Nano-SIM

Οι διαρροές για τη νέα πιο μικρή υποδοχή του φορτιστή και του USB καλωδίου που θα συνδέει το iPhone 5 με PC και Mac είναι τόσες πολλές που θεωρούμε σχεδόν σίγουρο πως θα γίνει πραγματικότητα. Όσον αφορά στην κάρτα SIM, έχει ακουστεί έντονα πως το iPhone 5 θα φέρει υποδοχή για ακόμη μικρότερη κάρτα, εισάγοντας ουσιαστικά τη Nano-SIM.

Νούμερο 4: Επεργαστής

Η πολιτική της Apple είναι να επενδύει στη συνεχή βελτίωση του επεξεργαστή των συσκευών της και φαίνεται πως μπορούμε να κάνουμε όνειρα για έναντετραπύρηνο A6. Πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν πως και πώς να δουν την Apple να προσφέρει στους καταναλωτές ακόμη μεγαλύτερη ιπποδύναμη.

Νούμερο 5: Κάμερα

Τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί σημαντικά και αποφαστιστηκά βήματα στην εξέλιξη της κάμερας άρα είναι λογικό τα βλέμματα να είναι στραμμένα και σε αυτό το κομμάτι του κινητού. Η βάση θα μπεί στα 8 MP πιστεύουμε και υπάρχει περίπτωση να δούμε κάτι παραπάνω αφού οι μεγαλύτερες κατασκευάστριες τείνουν να αφήσουν πίσω τους το μονοψήφιο αριθμό megapixels.

Νούμερο 6: LTE

Με την αγορά της Αμερικής να αρχίζει να επενδύει αρκετά στα δίκτυα LTE και την μεγαλύτερη προσφορά ταχύτητας μέσω των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, είναι λογικό η Apple να προσφέρει και LTE υποστήριξη στο νέο iPhone. Με τιςCosmote και Vodafone να έχουν ήδη ανακοινώσει τα σχέδιά τους για ανάπτυξη του δικτύου LTE και στη χώρα μας μέσα στους επόμενους μήνες, ίσως οι κάτοχοι του iPhone 5 να έχουν ακόμη καλύτερες προϋποθέσεις πλοήγησης στο διαδίκτυο.

Νούμερο 7: NFC

Το NFC (Near Field Communications) έχει αρχίσει να γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι των hi-tech κινητών τηλεφώνων και είναι φυσικό πως η Apple θέλει να δηλώσει παρούσα και σε αυτή την παράμετρο.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι