Οι δώδεκα συμμορίες που ελέγχουν την Αττική

Ο νέος χάρτης της νύχτας

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά δώδεκα ομάδες νονών έχουν απλώσει τους ιστούς τους στην Αττική.

Οι οργανωμένες συμμορίες, όπως αναφέρει η Espresso, μοιάζουν με… Λερναία Ύδρα, καθώς εκεί που η Ασφάλεια κόβει ένα «κεφάλι», ένα άλλο πετάγεται και αρχίζει να κάνει κουμάντο σε συγκεκριμένες περιοχές του Λεκανοπεδίου.

Η δράση τους είναι πολυσχιδής και επεκτείνεται από το εμπόριο κοκαΐνης και όπλων στο λαθρεμπόριο πετρελαίου ακόμα και στην εισαγωγή γυναικών από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ.

Οι δώδεκα ομάδες λειτουργούν με τη μέθοδο των ομόκεντρων κύκλων. Δηλαδή, υπάρχει επαφή και επικοινωνία μεταξύ τους, πλην όμως η μία ομάδα δεν μπαίνει στην περιοχή και στις δραστηριότητες της άλλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, οι τρεις σημαντικότερες από αυτές τις συμμορίες, ελέγχονται από άτομα που βρίσκονται στη φυλακή και εκτίουν πολυετείς ποινές κάθειρξης.

Μέρος των εσόδων τους καταλήγει στα χέρια των ανθρώπων που κινούν τα νήματα μέσα από τα κάγκελα της φυλακής.

Το παζλ των νονών συμπληρώνουν άλλες εννέα ομάδες, περισσότερες εκ των οποίων φαίνεται πως απέκτησαν τη δομή που έχουν σήμερα το τελευταίο διάστημα.

Οι αρχηγοί τους διεκδικούν ένα κομμάτι από την πίτα της νύχτας, ωστόσο εκτός από την ενασχόλησή τους με τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης έχουν αναπτύξει τις δραστηριότητές τους και σε άλλους χώρους.

Μία από τις ομάδες, μάλιστα, έχει «συμπάθεια» στις παραλιακές περιοχές, όπου έχει απλώσει τα πλοκάμια της ακόμα και στην τοκογλυφία και στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων επιταγών.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι