Για πρώτη φορά γυναίκες πράκτορες της Μοσάντ μιλούν δημόσια για τη δουλειά τους !

Πέντε γυναίκες πράκτορες της Ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών μιλούν για πρώτη φορά δημόσια για τη δουλειά τους στο εβραϊκό περιοδικό «Lady Globes».

«Ενας άνδρας έχει λιγότερες πιθανότητες να αποκτήσει πρόσβαση σε μια απαγορευμένη περιοχή. Ενώ μια χαμογελαστή γυναίκα είναι πολύ πιθανότερο να τα καταφέρει», λέει η Γιαέλ. «Χρησιμοποιούμε τη θηλυκότητά μας επειδή χρησιμοποιούμε κάθε μέσο είναι χρήσιμο. Ακόμα όμως και αν σκεφτούμε να κοιμηθούμε με τον επικεφαλής της ομάδας του Μαχμούντ Αχμαντίνετζαντ για να προχωρήσει η αποστολή, κανείς από τη Μοσάντ δε θα το επιτρέψει. Οι γυναίκες πράκτορες δεν χρησιμοποιούνται για σεξουαλικούς σκοπούς. Φλερτάρουμε, αλλά βάζουμε κόκκινη γραμμή στο σεξ».

Η Εφρατ μάλιστα συγκρίνει τη ζωή της με τις ταινίες κατασκοπείας που προβάλλονται στους κινηματογράφους. «Πάρτε μια οποιαδήποτε ταινία κατασκοπείας που έχει δράση. Αυτή είναι η πραγματικότητά μας, όμως ακόμα πιο δύσκολη» καθώς δηλώνει ότι έχει συμμετάσχει σε αποστολές πιο επικίνδυνες από οτιδήποτε μπορεί κανείς να δει στον κινηματογράφο.

Η 38χρονη Ελλα από την άλλη προβάλει μια πιο ανθρώπινη πλευρά όταν μιλά για την οικογένειά της και το πόσο δύσκολο είναι να αφήνει τα παιδιά της για μια αποστολή. «Αφήνω ένα ασφαλές σπίτι, τον σύζυγό μου και τρία μικρά παιδιά να κοιμούνται στα κρεβάτια τους, ενώ δάκρυα κυλούν από τα μάτια μου και ένας κόμπος σχηματίζεται στον λαιμό μου», περιγράφει.

Ωστόσο, οι συναισθηματισμοί δεν ταιριάζουν στους πράκτορες και ειδικά η στρατολόγηση γυναικών είναι μια διαδικασία εξαιρετικά σκληρή. Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότερες γυναίκες που εργάζονται στη Μοσάντ δεν έχουν οικογένεια. Όπως όμως δηλώνει ο επικεφαλής της υπηρεσίας Ταμίρ Πάρντο οι γυναίκες αυτές έχουν την ικανότητα να αναλαμβάνουν πολλά καθήκοντα και να «καταπιέζουν το εγώ τους, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι». Συνεχίζοντας ο Πάρντο λέει ότι «σε αντίθεση με τα στερεότυπα, οι γυναίκες έχουν περισσότερες ικανότητες από τους άνδρες καθώς μπορούν να κατανοούν καλύτερα το πεδίο δράσης, “διαβάζουν” ευκολότερα τις καταστάσεις, έχουν καλύτερη αντίληψη του χώρου. Όταν είναι καλές, είναι πολύ καλές».

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι