«Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος» αν υπάρξει επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν


«Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος» αν υπάρξει επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν

Διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, του επίλεκτου σώματος του ιρανικού καθεστώτος, δήλωσε σήμερα πως μια επίθεση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν θα προκαλέσει «τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», προειδοποιώντας για μια πιθανή προληπτική επίθεση της Τεχεράνης, αν υπάρχουν ενδείξεις για μια ισραηλινή επίθεση.

Αν το Ισραήλ και το Ιράν έρθουν σε στρατιωτική αντιπαράθεση, «αυτό θα εξελιχθεί σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο«, τόνισε ο πτέραρχος Αμίρ Αλί Χατζιζαντέχ, επικεφαλής της Πολεμικής Αεροπορίας, σε συνέντευξή του στο αραβόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο Al-Alam.

Αν υπάρξουν ενδείξεις για ενδεχόμενη ισραηλινή επίθεση, «είναι πιθανόν να εξαπολύσουμε προληπτική επίθεση«, τόνισε και πρόσθεσε πως «προς το παρόν δεν εξετάζουμε κάτι τέτοιο«.
Σε περίπτωση ισραηλινή επίθεσης, ασχέτως αν οι ΗΠΑ έχουν δώσει το πράσινο φως, οι Ιρανοί «θα επιτεθούν στις αμερικανικές βάσεις στο Μπαχρέιν, το Κατάρ και το Αφγανιστάν«, πρόσθεσε ο Χατζιζαντέχ.

Το Ισραήλ «δεν μπορεί να φανταστεί την ιρανική απάντηση και θα υποστεί βαριές ζημιές«, συμπλήρωσε όπως αναφέρει το ethnos.gr, κάνοντας αναφορά σε ένα «προοίμιο της εξαφάνισής του«.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι