Λαθρομετανάστες και ναρκωτικά βάζουν θηλιά στο... λαιμό της Ηγουμενίτσας!


Λόγω του λιμανιού, η μικρή πόλη της Ηπείρου, πρωτεύουσα του νομού Θεσπρωτίας, είναι στις πρώτες προτιμήσεις των παράνομων κυκλωμάτων.

Με το γενικό αστυνομικό διευθυντή περιφέρειας Ηπείρου Κωνσταντίνο Τρομπούκη και τον αστυνομικό διευθυντή Θεσπρωτίας Γεώργιο Λελοβίτη, συναντήθηκε ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γεώργιος Κάτσινος.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα που απασχολούν την περιοχή, με κυριότερα αυτά της παράνομης μετανάστευσης και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Τα θέματα συζητήθηκαν και σε σχέση με τη μετακίνηση σημαντικής «δύναμης» απ’ τη Θεσπρωτία στον Έβρο. Οι αξιωματούχοι της αστυνομίας, διαβεβαίωσαν ότι παρά τις ελλείψεις συνεχίζουν να καταβάλλουν στον ύψιστο βαθμό κάθε προσπάθεια για την ασφάλεια των πολιτών μας. Στο μεταξύ, με αφορμή το δυσάρεστο περιστατικό και την πυρκαγιά που ξέσπασε στο χώρο προσωρινής κράτησης αλλοδαπών του κεντρικού λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, η Ένωση Λιμενικών Υπαλλήλων Βορειοδυτικής Ελλάδας, σημειώνει ότι "οφείλουμε να εξάρουμε το υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμού που διέκρινε το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου, που σε πείσμα των καιρών και όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, κατάφεραν να απομακρύνουν εγκαίρως και ασφαλώς (αποσοβώντας πιθανότητες απόδρασης) όλους τους κρατούμενους και παρέχοντας βοήθεια με την συνδρομή της πυροσβεστικής υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ σε όσους αντιμετώπισαν πρόβλημα, να αποφευχθούν τα χειρότερα. 
Γίνεται αντιληπτό ότι οι σοβαρές ελλείψεις υποδομών και διαχείρισης καταστάσεων, όταν αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των κρατουμένων σε περιοχές που μαστίζονται από το πρόβλημα παράνομης μετανάστευσης, οδηγούν σε τέτοια γεγονότα. Και επειδή το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο κρούσματα επανεμφάνισης παράνομων μεταναστών, δεν θέλουμε να γίνουμε ξανά στο ίδιο έργο θεατές".
katoci.com

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι