Ντύθηκαν αστυνομικοί και λήστεψαν κοσμηματοπωλείο στην καρδιά της Αθήνας - Πυροβόλησαν τον πατέρα που πήγε να σώσει τον γιό του

- Φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα όπως οι άνδρες των ΕΚΑΜ και φώναζαν: "Αστυνομία! Αστυνομία!"
- Είχαν κλεμένο αυτοκίνητο με φάρο περιπολικού αναμένο στην οροφή!
- Πυροβόλησαν 2 φορές τον 77χρονο κοσμηματοπώλη στο πόδι!

'Ηταν μια καλά σχεδιασμένη ληστεία που εκτελέστηκε βήμα - βήμα στην καρδιά της Αθήνας και θύμιζε κινηματογραφική ταινία.

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, στις 13.42 ένα αυτοκίνητο με τέσσερα άτομα σταματά στην οδό Βερανζέρου. Από αυτό, το οποίο έχει έναν φάρο στην οροφή, βγαίνουν οι τρείς άνδρες. Φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα όπως οι άνδρες των ΕΚΑΜ και φωνάζουν προς τον κόσμο : "Αστυνομία! Αστυνομία!" Εχουν καλυμένο το πρόσωπό τους με μαντήλια για να μην αναγνωρίζονται.

Κατευθύνονται μέσα στην Στοά Φέξη και μπαίνουν μέσα στο κοσμηματοπωλείο. Ο πατέρας του ιδιοκτήτη που έχει κατάστημα ακριβώς απέναντι ακούει τις φωνές και τρέχει να δει τι συμβαίνει. Τους βλέπει να απειλούν τον γιο του και μπαίνει στην μέση για να τον προστατεύσει.


Εκείνοι τότε δεν διστάζουν. Ο ένας από αυτούς σηκώνει το καλάσνικοφ που κρατούσε στα χέρια του και πυροβόλησε τον  κοσμηματοπώλη δυο φορές στο γόνατο.

Οι ληστές αρπάζουν όσα κοσμήματα βρίσκουν μπροστά τους και μπαίνουν στο μαϊμού περιπολικό και εξαφανίζονται.
Δεν είναι ακόμη γνωστή η αξία των κοσμημάτων που έκλεψαν. 

Ο κοσμηματοπώλης μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. 

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο, βρήκαν δυο κάλυκες. 

www.newsit.gr

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι