Ο Δήμαρχος του Μπιλμπάο τα έβαλε με τον Ισπανό Γιορέντε και τις υψηλές απαιτήσεις του

Ο Δήμαρχος του Μπιλμπάο τα έβαλε με τον Ισπανό Γιορέντε και τις υψηλές απαιτήσεις του
Η Γιουβέντους βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Φερνάντο Γιορέντε αφού σύμφωνα με ιταλικά και ισπανικά δημοσιεύματα έκανε επίσημη πρόταση ύψους 18 εκατομμυρίων ευρώ στην Μπιλμπάο.

Οι Ισπανοί έχουν κοστολογήσει τον επιθετικό στα 20εκ. ευρώ, ενώ τα 18 εκ. που δίνει η Γιουβέντους είναι δύο εκ. επιπλέον της προηγούμενης πρότασης που είχε απορριφθεί, αναφέρει το woop.gr.

Παρόλα αυτά ο δήμαρχος του Μπιλμπάο Ινιάκι Αθκούνα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη φρόντισε να… τα χώσει στον Ισπανό επιθετικό καθώς σε περίοδο οικονομική κρίσης ζητάει υπέρογκα ποσά, όπως τόνισε:

«Το να ζητάς 5,5 εκατ. ευρώ (σ.σ. τόσα θέλει ο διεθνής Ισπανός στράικερ ετησίως για να ανανεώσει) στις μέρες μας, με τέτοια οικονομική κρίση, απλά για να παίξεις ένα χρόνο μπάλα είναι κατά την άποψή μου άσεμνο.
Και μερικές φορές αναρωτιέμαι: Εγώ, ως δήμαρχος, έχω λιγότερη ή περισσότερη ευθύνη από αυτά τα παιδιά. Αλλά εγώ δεν ζητάω και δεν παίρνω τόσα χρήματα».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν κι οι δηλώσεις του προέδρου του Εθνικού Κόμματος των Βάσκων Ινιγο Ουρκούγιου
:

«Ο κ. Γιορέντε πρέπει να πει στους φίλους της Αθλέτικ Μπιλμπάο την αλήθεια.
Πρέπει να πει γιατί δεν δέχθηκε την προσφορά του προέδρου του συλλόγου που έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε οικονομικά και θέλει να φύγει. Ως τώρα δεν λέει την αλήθεια».

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι