ΔΕΙΤΕ: T.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΥ: Άφησε τις σαμπάνιες κι έπιασε τα χταπόδια...


ΔΕΙΤΕ: T.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΥ: Άφησε τις σαμπάνιες κι έπιασε τα χταπόδια...


Όταν η Τζούλια γνώρισε το χταπόδι...

Άφησε τις σαμπάνιες και ξεκίνησε άλλου τύπου παιγνίδια.Έχει γίνει η μασκότ της παραλίας Ψαρρού στη Μύκονο, αφού κάθε μέρα κολυμπάει σ’ αυτήν και πάντα με το ροζ μαγιό της. Θα το βγάλει μάλλον με εγχείρηση από επάνω της.

Τέλος πάντων, το θέμα μας είναι το χταπόδι. Η ξανθιά μοντέλο, παρουσιάστρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια…
έσπευσε να φωτογραφηθεί με το μαλάκιο κεφαλόποδο που της προσέφερε ο προσωπικός της ψαράς στη Μύκονο.

Αν δεν έχεις συνταγή για το πώς να το μαγειρέψεις σου δίνουμε εμείς:

Θα χρειαστείς:
1 φρέσκο χταπόδι περίπου ενός κιλού
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κρασοπότηρο ξίδιελαιόλαδο
2 κουταλάκια σιναπόσπορος
2 κουταλάκια μαραθόσπορος
2 κουταλάκια σπόρος γλυκάνισουθυμάρι
1 μικρό ματσάκι ψιλοκομμένος άνηθος
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι

Εκτέλεση:
Βράζουμε το χταπόδι σε πολύ χαμηλή φωτιά με ένα φλιτζανάκι νερό και το ξίδι, χωρίς αλάτι.Το βγάζουμε όταν έχει βράσει, χωρίς όμως να το αφήσουμε να λιώσει.Το ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά, το αφήνουμε τουλάχιστον μια ώρα να μαριναριστεί και το τρώμε κρύο Μπορούμε άνετα να το φτιάξουμε και από την προηγουμένη και να το φυλάξουμε στο ψυγείο.


radar.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι